Dames FCC bekeren verder!

GASTEL/SOERENDONK – Geen competitiewedstrijd maar de volgende bekerwedstrijd stond op het programma afgelopen weekend. Een leuk affiche in de regio tegen de dames van de buren; sv Budel. Cranendonck startte overtuigend en zette gelijk veel druk op de helft van de tegenstander. Een aantal keer konden er mooie kansen gecreëerd worden, maar zonder resultaat. Er werd nog te weinig getikt en te veel de lange bal gehanteerd, wat het spel niet ten goede kwam. Van beide kanten was het rommelig in de aannames en passing. Keepster Rian had weinig te doen in het doel van FCC op een paar terugspeelballen na. Het bleef 0-0 voor rust. Als er in de tweede helft geen goals zouden vallen, zouden er penalty’s genomen moeten worden. Dit leek een onrealistisch scenario, maar in het voetbal is alles mogelijk. Ondanks dat spel rommeliger werd kreeg Cranendonck nog steeds kansjes, maar een goal bleef voorlopig uit. sv Budel gaf af en toe steekjes in de counter met de snelle voorhoede, maar ook zij troffen geen doel. Toch kon er na 30 minuten spelen gescoord worden door FCC. Joke kon na een afgeweken steekpass de keepster het nakijken geven en de 1-0 op het bord zetten. Een grote opluchting voor de thuisploeg, die het zichzelf onnodig moeilijk maakte deze wedstrijd. Ondanks dat Budel bleef strijden, konden zij geen vuist meer maken en zo bleef het 1-0. FC Cranendonck mag verder in het bekerduel en sv Budel zal over 2 weken revanche kunnen nemen in de competitiewedstrijd tegen FC Cranendonck. Volgende week speelt het 11-tal een uitwedstrijd tegen de huidige nummer 2; Hapert. Het 7-tal zal thuis spelen tegen Hilvaria om 10 uur.