Jeugd Sporting Pelt

PELT – Afgelopen weekend kwamen diverse teams van handbal Sporting Pelt in actie. De prerstaties van de J12, J14a en JM8-10 op een rijtje. Verslag J12:  Na de ontgoocheling van vorige week tegen Tongeren, speelden we vandaag een fijne wedstrijd tegen Hestia Bilzen. We voelen steeds meer dat we een hecht team worden én iedereen krijgt kansen op het veld !  Dit loont zich dan ook in mooie resultaten. 7-4 5-2 7-3

Verslag J14A
Afgelopen weekend ontving de A-ploeg j14 de ploeg van Kortessem. Reeds vanaf de start wisten onze jongens vlijmscherp als een mes door boter de defensie van de bezoekers het nakijken te geven. 

Daarbij stond onze rood-witte verdediging wél als een huis waardoor Kortessem nooit voet aan de (Neer)Peltse grond heeft gekregen. “Sporting! Sporting!”, klonk het luidkeels in de tribunes om zo onze Sporting-boys naar een klinkende over overwinning te loodsen van 40-9!

Voor één keer stond nochtans de wedstrijd niet centraal! Één van de trouwe supporters is hun grootste fan en teamgenoot Toon Meekers. Deze topper is helaas al sinds vorig jaar buiten strijd door een hardnekkige knieblessure waar hij recent nog aan is geopereerd. 

Waarom stond dan de wedstrijd niet centraal? Zijn teamgenoten hadden namelijk nog een speciale verrassing voor hem in petto. Om hem een spreekwoordelijk hart onder de riem te steken, hadden ze voor Toon een mand gekocht gevuld met allemaal lekkers én een t-shirt van Sporting laten bedrukken met de zeer gepaste slagzin “I’ll be back”. Een zichtbaar blije Toon nam de verrassing met veel plezier aan. We hebben er dan ook allemaal het volste vertrouwen in dat deze speler de gelederen weer zal kunnen vervoegen na zijn herstel en Sporting naar een nog hoger niveau zal tillen. Dit is echt teamgeest in de mooiste en puurste vorm! We wensen Toon via deze weg nogmaals een spoedig herstel toe.

Verslag JM8-10
Veel jeugdig enthousiasme in de sporthal van Meeuwen afgelopen weekend.  Coaches Luca en Tessa hadden 2 jm8 ploegjes bij. Bij de jm10 waren er zelfs 4 ploegjes ingeschreven!  Deze 24 kanjers werden begeleid door Vlatko, Tristan, Wim en Anneleen. Het resultaat van jarenlang Nelson’s Kidsclub begint gevolg te hebben voor onze jongste ploegjes!  De toekomst is verzekerd!