Libellenschool presenteert het Groeiveldje 

PELT – Voedselvoorziening is een belangrijke pijler in het dagelijkse leven. De Libellenschool speelt hierop in door een eetbare tuin oftewel een mini voedselbosje aan te leggen: het Groeiveldje. Het nabijgelegen zorgcentrum Sint-Jozef op het Kloosterhof heeft hiervoor direct een stukje grond beschikbaar gesteld. In deze nieuwe groene oase in Pelt leren kinderen om zelf groente, fruit en paddenstoelen te kweken op een geheel natuurlijke manier.  Tevens geeft dit een aanvulling op het aanbod groenten en fruit wat dagelijks wordt genuttigd op de school.

Er is gekozen om permacultuur principes te gebruiken op het Groeiveldje. Door deze diverse specifieke technieken toe te passen, levert een permacultuurtuin vele en langdurige voordelen op. Zo wordt er met de natuur mee meegewerkt, is er erg veel output en weinig onderhoud, is er veel duurzaamheid en is er diversiteit in flora en fauna.

Spreekt dit project je aan en heb je zin en tijd om te komen helpen met de grondwerkzaamheden, reserveer dan de volgende zaterdagen: 29 oktober, 12 en 26 november tussen 9 en 12 uur. Neem je handschoenen, schop en goede zin mee naar woonzorgcentrum Sint-Jozef op het Kloosterhof 1 in Pelt. Wil je dit project financieel steunen, dit kan via de crowdfunding site van Kickstarter: www.kickstarter.com/projects/jude-perma-school/het-groeiveldje of op het secretariaat van de Libellenschool op het Sooi Willemsplein 33910 te Pelt.

De Libellenschool is een onafhankelijke methodeschool met een totaal nieuwe en eigentijdse visie. Zij biedt onderwijs aan dat kinderen stimuleert om in hun kracht te staan, door zich te ontwikkelen tot zelfbewuste en evenwichtige individuen, die weten wat ze willen en daarvoor durven gaan. Wil je ons helpen of heb je vragen of suggesties, dan kun je contact opnemen via mail: groeiveldje@delibellenschool.be 

Rechts; Heidi Put, directrice De Libellenschool  Links; Judith Overmeijer, mamma en projectleidster het Groeiveldje