vv Maarheeze verliest bekerduel van RKSVO

MAARHEEZE – Na de succesvolle poulefase in het bekertoernooi mocht vv Maarheeze afgelopen zondag voor de volgende ronde aantreden tegen derdeklasser RKSVO uit Ospel.

Met een goede publieke belangstelling en heerlijk voetbalweer startte de wedstrijd op sportpark De Romrijten en al na 9 minuten werd de score geopend. Een afstandsschot van RKSVO werd in eerste instantie gekeerd door Maarheeze doelman Jarno Nijssen maar in de rebound scoorde Ospel de 0-1.

10 minuten later moest Jarno Nijssen andermaal in actie komen toen wederom een afstandsschot in de kruising dreigde te belanden. Maarheeze had het in de eerste helft vooral moeilijk met zichtzelf en was erg slordig in de onderlinge passing wat leidde tot veel balverlies. Met moeite werd de 0-1 achterstand dan ook naar de rust gebracht.

Na de rust domineerde RKSVO en vergrootte het de voorsprong in de 55e minuut. De verdediging van Maarheeze werd het nakijken gegeven en na een eerste goede redding van Jarno Nijssen werd door Ospel andermaal in de rebound gescoord, 0-2.

De wedstrijd leek hierna beslist en Maarheeze leek het derdeklasser RKSVO niet moeilijk meer te kunnen maken. Dit was ook de gedachte van de Ospelnaren maar in het laatste half uur kwamen er zowaar nog kansen voor Maarheeze. Het inbrengen van enkele jeugdspelers bracht wat meer balvastheid in de ploeg voor Maarheeze. Een goede actie van Cas Baudoin op links bracht Remy Verhoeven in stelling die vanaf 11m jammerlijk over schoot. 10 minuten voor tijd voelde Maarheeze dat RKSVO niet meer ging aandringen en ging Maarheeze alles of niets spelen, Dit resulteerde in de 88e minuut in de aansluitingstreffer die gemaakt werd door Maarheeze-verdediger Joost Claassen. Hier had RKSVO geen rekening mee gehouden en de derdeklasser werd in de allerlaatste minuut zelfs nog aan het wankelen gebracht toen andermaal Joost Claassen dicht bij de gelijkmaker was. Uiteindelijk kon RKSVO 1-2 de overwinning toch nog veilig over de streep brengen en schakelde hiermee vv Maarheeze uit voor het bekertoernooi.

Volgende zondag gaat Maarheeze in de competitie verder en speelt het uit op het kunstgras van ONDO in Asten-Heusden.

Foto Hennie Roosen