Brilscore voor KFC in thuismatch tegen Lindelhoeven

HAMONT – Met een hele resem gekwetste basisspelers in de tribune moest KFC Hamont 99 de strijd aangaan met de buren van Lindelhoeven VV. Het zo al erg jonge team van de thuisploeg werd aangevuld met nog andere youngsters uit de rijke jeugdkern van KFC. 

Verslag: Fonny Plessers

De wedstrijd was voor beide ploegen echter zeer belangrijk om hun positie bovenaan in de stand te kunnen vasthouden en nog kans te maken op de eerste periodetitel.

De match ging vrij gezapig van start. Thuisspeler Jeroen Peeters testte als eerste de bezoekende keeper met een schot, wat vrij gemakkelijk gepareerd werd. Bezoeker Jonas Meeus was bijna succesvoller, hij knalde recht op de paal. Even was er nog een roep voor een strafschop, ref Cuypers ging hier echter terecht niet op in. De jonge talenten van KFC Van Vlierden en Spreuwers zetten nog een mooie aanval op, bij de afwerking liep het mis door jammerlijk over de bal heen te trappen. De bezoekers waagden ook nog eens hun kans, die bal verdween echter in het zijnet. Zo bereikten we de rust, na een eerste helft, die niet zoveel aantrekkelijks te bieden had. Na de koffie hopelijk beter.

Meteen vanaf de aanvang van de tweede helft toonde Lindelhoeven zich de spelbepalende ploeg. De thuisploeg krabbelde achteruit tot voor hun strafschopgebied en bouwden niet altijd even secuur een deftige tegenaanval op. Lange verloren ballen naar voor verzonden, minder goede balaannames zorgden ervoor dat er kansen kwamen voor de bezoekers. Thuisdoelman Marnick Emmers moest herhaaldelijk zijn kunnen tonen. Als er dan toch een grote kans kwam, trapte een speler van Lindelhoeven flagrant en volledig vrijstaand los over de bal. Een goed kwartier voor het einde schudde keeper Emmers een wonder save uit zijn mouwen op een kopbal aan de tweede paal van bezoekende kapitein Jorg Goutsmet op amper een meter van de doelmond. De thuisploeg kon het initiatief op geen enkel ogenblik terugnemen. Sporadische aanvallen leverden nauwelijks gevaar op, de bezoekers bleven ijverig op zoek naar het winnende doelpunt. Een goede 10 minuten voor het einde kwamen ze hier wel erg dichtbij. Jonas Meeus knalde vanop afstand staalhard naar doel, de bal spatte echter opnieuw uiteen op de verste paal. Met dit laatste wapenfeit floot een goed leidende ref de wedstrijd af.

Beide ploegen schieten met dit doelpuntloze gelijkspel niet veel op. De bezoekers kwamen, zeker in de tweede helft, het dichtst bij de overwinning. De thuisploeg zakte in die tweede helft toch iets te ver weg. Misschien was de afwezigheid van enkele routiniers hier mogelijk de oorzaak van. Volgende zaterdag naar Stal Sport, misschien daar de volle buit binnenhalen.

Foto Marnick