Hoppinpunt bij Ziekenhuis Noorderhart gebruiksklaar

PELT – Een hoppinpunt tracht alle mogelijke vervoersmiddelen op één plek samen te krijgen. Inmiddels is dat gerealiseerd bij het Mariaziekenhuis Noorderhart in Pelt.

Door Ben Ieven 

Een pendelaar kan op die manier gemakkelijk overstappen van het ene naar het andere vervoermiddel. Door het Agentschap Wegen en Verkeer is de voorbije weken hard gewerkt om dit punt bij het ziekenhuis zo snel mogelijk in orde te krijgen. Er is een grote bushaven aangelegd met brede perrons en vier schuilplekken. Er zijn ook nieuwe overdekte fietsstallingen geplaatst voor 48 fietsen plus enkele buitenmaatse fietsen. In de komende maanden zullen er nog bomen en hagen in de plantvakken naast de bushalte komen. De gemeente zal ook nog extra fietsenstallingen aanbrengen en in 2023 ook voorzien in fietslockers waarin pendelaars hun fiets volledig achter slot kunnen opbergen. De Lijn gaat dan weer in het komende jaar ‘realtime’ aankondigingsborden plaatsen aan de bushaltes.