Recept

Moest weer naar de dokter. Pillen halen. Alle bloeddrukpillen op. Meer heb ik gelukkig nog niet. Maar ik slaap wel heel slecht, al jaren trouwens maar ik heb dat weten op te lossen met ’s nachts lezen en tv kijken. Bedflixen. Ik ben een echte serie junkie. In bed ben ik afhankelijk van You Tube en Netflix want de echte zenders kan ik daar niet aan. Ik zou graag gewone dingen kijken zoals het journaal en stomme talkshows en zo, maar nee, Telenet heeft dat zorgvuldig geblokkeerd, dat gaat niet meer. Dus ik vroeg heel voorzichtig aan de dokter of ik misschien slaappillen kon krijgen. Om te slapen ’s nachts, weet je wel. En ik vertelde erbij, stom natuurlijk, dat ik ’s nachts altijd lag te bedflixen. Nou, daar had ik toch even buiten de waard gerekend. NIKS kon ik krijgen: Slaappillen zijn slecht, puur vergif, ja dat zei ze wel niet maar het kwam er op neer. Nee, ik moest gewoon geen tv meer kijken in bed, zo slecht voor de hersenen die die flikkerbeelden maar bléven zien, geen wonder dat ik niet kon slapen. Nou ja, ik zeg het hier wel even versimpeld, zij zei het iets intellectueler maar zo dat een eenvoudige verslaafde zoals ik, het toch nog kon begrijpen. Nee, zei ze, het bed is om te slapen en voor seks en niet om in TV te kijken. Zo!  Dat is klare taal en ik kreeg geen een pil. Wil je de griepspuit? Vroeg ze tenslotte.  Ik dacht nou, nee, geen griepspuit. Ik heb al 4 corona’s in m’n arm zitten, het is goed zo. Die coronaspuiten zullen toch ook wel een beetje tegen de griep helpen, zo dacht ik in mijn eenvoud, ongeveer net zoals de wind de was droogt en tegelijkertijd ook de kussens van de ligstoelen die je buiten hebt laten liggen. Een ietwat kromme vergelijking maar u begrijpt wat ik bedoel. 

Die nacht liet ik de TV uit en ging grommend en knorrend in mijn bed liggen en zonder ergens naar te kijken sloot ik de ogen. Binnen een half uur gebeurde er niks, geen slaap. Dan maar lezen. Dat mocht. Uiteindelijk viel ik toch in slaap. Van lezen word je slaperig. Moest rond 4 uur nogmaals het boek ter hand nemen maar over het algemeen een goede nacht. De volgende nacht lukte het slapen zelfs beter. Het boek was uit. Derde nacht zonder tv een supernacht. Maar ai! De vierde nacht was een wakkerlignacht totaal. En ik miste mijn series. De 5e nacht keek ik vol overgave een film en daarna op you tube een filmpje van aziatische meisjes die hutjes bouwen in de rimboe. Heel slaapverwekkend dat gezaag in die bamboe. Sliep goed. Maar toch…. een prima recept en een goede dokter. 

Reageren? Graag!  Dat kan via mail guus.van.winkel@pandora.be

Sleepless woman suffering from insomnia, sleep apnea or stress. Tired and exhausted lady. Headache or migraine. Awake in the middle of the night. Frustrated person with problem. Alarm clock with time.