Beerten Haardendesign, al 40 jaar dé specialist van sfeervuren

MAARHEEZE – Vorig jaar werd de showroom van Beerten Haardendesign, aan het Rondven in Maarheeze, volledig onder handen genomen. Kom langs en laat u onderdompelen in een wereld van sfeer, warmte en gezelligheid. Of u nu op zoek bent naar een hout-, pellet, -gas of een elektrische kachel: bij Beerten haarden bent u aan het juiste adres. Bovendien kunt u gedurende het volledige traject rekenen op de professionele begeleiding van het team van Beerten. 

In de showroom worden diverse modellen tentoongesteld, gaande van klassiek tot modern en van landelijk tot industrieel. Kiest u voor een inbouwmodel of liever een losstaand exemplaar, een systeem met een liftdeur of liever een traditionele look? Dankzij het ruime aanbod en het deskundige advies van het team van Beerten vindt iedereen hier de perfecte haard. De afwerking van de haard is natuurlijk ook een belangrijk aspect. Kiest u voor een eenvoudige look of toch een luxe afwerking in leer, tegels of hout? In de showroom krijgt u onmiddellijk een goed beeld van de mogelijkheden. 

“Wij voeren alle werkzaamheden uit in eigen beheer,” vertelt zaakvoerder Rob Beerten. “Klanten kunnen bij ons van A tot Z op begeleiding rekenen, gaande van de keuze van het juiste model tot de complete realisatie van het geheel. Zo levert Beerten altijd een volledig afgewerkt product af, uiteraard naar wens van de klant.” 

Bij ieder project wordt de situatie ter plaatse bekeken. Zo weet het team van Beerten precies welke werken uitgevoerd moeten worden, wordt er gekeken of er een renovatie van het rookkanaal nodig is en kan er het nodige advies op maat gegeven worden. 

Liever zelf aan de slag? Ook dat is mogelijk! Rob: “Bouwpakketten bieden we eveneens aan, uiteraard voorzien van duidelijke tekst en uitleg. Zo wordt er in principe zelf gebouwd, maar onder begeleiding van Beerten Haarden.” 

Jac Beerten begon de zaak in 1981. Na de verbouwing vorig jaar nam zoon Rob de functie van directeur over, maar Jac blijft op de achtergrond actief in de zaak. Beide heren hebben het afgelopen jaar een verandering in de markt vastgesteld. Zo is de vraag naar hout-, pellet- en elektrische kachels gestegen en de vraag naar gaskachels gedaald. “Hier hebben we op ingespeeld waardoor we momenteel een grote voorraad aan houtkachels hebben, in verschillende stijlen en modellen. Wie opteert voor een elektrische kachel, nodigen we graag uit in onze showroom waar men met eigen ogen de verschillende gradaties in ‘echtheid van het vuur’ kan ontdekken. Klanten die kiezen voor een gaskachel, genieten van een  gasgarantie. Waar geen aardgas beschikbaar is, kan propaangas gebruikt worden.” 

Beerten Haardesign staat garant voor een mooi, sfeervol vuur. “Daarom organiseren we binnenkort weer regelmatig ‘stookavonden’, een avond waarop onze klanten alle info krijgen om zo een nog kundigere stoker te worden. Deze tips zijn belangrijk om o,a. meer warmte te generen uit de haard en om zuiniger te stoken door minder hout te gebruiken. Hou de website www.beertenhaardendesign.nl in de gaten voor de data van de stookavonden.” 

De showroom van Beerten Haarden is geopend op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 15.30 uur. Iedereen is welkom om binnen te lopen. Wie zeker wil zijn dat er een adviseur klaar staat, maakt best een afspraak. Op dinsdag en woensdag wordt er enkel op afspraak gewerkt. Die kan gemaakt worden via de website of via mail naar info@beertenhaardendesign.nl Telefonisch een afspraak maken kan ook via tel. 0031 495 592642. De zaak is telefonisch bereikbaar op dinsdag van 9u tot 14u, op woensdag van 9u tot 11.30u, op donderdag en vrijdag van 9u tot 17.30u en op zaterdag van 9u tot 15.30u. 

Beerten Haardendesign, Rondven 7 in Maarheeze