Sporting Pelt D2 ging winnen in Denderbelle

PELT – Zaterdag 22 oktober vertrok Handbal Sporting Pelt D2 met Jolien en Lene (D1) als versterking richting Denderbelle. Na een lange rit in het busje kwam de opwarming wat traag op gang. Al snel vonden de Peltse dames de focus en begonnen de wedstrijd dan ook met veel pit. De 6-0 verdediging stond sterk waardoor Denderbelle het doel niet kon vinden. Door middel van tegenaanvallen en enkele uitgespeelde systemen scoorde Sporting vlot de eerste helft. Joyce haalde maar liefst 4 penalty’s uit het doel, waardoor Pelt ging rusten met 0-7 voorsprong. In de rust merkte trainer Wout correct op dat de score te laag was. Sporting liet zich meeslepen in het trage spel van Denderbelle en ging te overhaast schieten in aanval. Pak bij deze tips ook 2 scheidsrechters in plaats van 1, dan zou de score een pak hoger kunnen liggen. Na de rust werkten de Peltse dames hard verder in verdediging, volgens de speelster van Denderbelle iets te hard zelfs! Pelt liet zich hier zeker niet door doen en Joyce kon daardoor zo goed als iedereen aanspelen op tegenaanval. Na enkele technische fouten en balverlies van Pelt kon Denderbelle toch nog tot scoren komen. Ondanks de sterke verdediging van de D2 is de aanval nog niet optimaal. Ze missen nog wat ‘schwung.’ Met een magere eindstand van 6-16 sloten ze dan ook de wedstrijd af.

Volgend weekend is een handbalvrij weekend voor zowel D1 als D2, daarna zijn beide ploegen weer van de partij. 5 November: Meeuwen – D1 en 6 november, Beker van Limburg D2 tegen Bilzen.