Vreugde en dank

HAMONT-ACHEL – Zondag 16 oktober vierden vier salvatorianen hun jubileum:Paul Frederix en Eduard Gijsen diamant, Lambert van de Schans goud en Stijn Van Baelen zilver. Provinciaal Michel Copin ging voor in een plechtige eucharistieviering. In de kerk waren opvallend veel jongeren aanwezig. Voor deze gelegenheid was het volledige generale bestuur van de salvatorianen vanuit Rome overgekomen. Aan het einde van de dienst dankte de generale overste Milton Zonta de jubilarissen voor de keuze die zij gemaakt hebben om hun leven in dienst te stellen van de medemens en van de salvatoriaanse gemeenschap. 

Na de viering in de kerk was er aansluitend een receptie in de zaal van de WICO-campus. Voor familieleden en leden van de salvatoriaanse familie was er tot afsluiting van de dag nog een feestmaaltijd.

Op de foto van links naar rechts P. Milton Zonta, Br. Lambert van de Schans, P. Michel Copin, P. Paul Frederix en P. Stijn Van Baelen. P. Eduard Gijsen kon helaas door corona niet meevieren. 

Verslag : Liliane Joosten