Max van den Burg over wappies en wokies in “Cultureel Erfgoed”

MAARHEEZE – De Eindhovense cabaretier Max van den Burg (1971) staat op zaterdag 5 november op het podium van De Smeltkroes met zijn zesde theaterprogramma “Cultureel Erfgoed”. Max maakt al sinds het winnen van de publieksprijs op het Cameretten festival in 2008 op unieke wijze dynamisch, muzikaal en theatraal cabaret, vol op de lach, met een rauw Brabants randje.

Terwijl buiten de culturele oorlog woedt, zit Max binnen op de bank te radicaliseren. Van al die schreeuwende wappies en wokies, op links en rechts, wordt hij radicaal midden en verlangt hij maar één ding: Wolter Kroes te zijn. Hij geniet van zijn kleine wereldje van poepluiers, natte doekjes, koken met vrienden en verdedigt zijn parkeerplaats voor de deur als een “redneck on steroids”. Terwijl gestaag zijn buik én de overwaarde op z’n huis groeien, wacht Max tot het allemaal over gewaaid is. Áls het ooit nog overwaait… 

Na zijn zeer goed ontvangen vorige theatershow “Paastbest” brengt Max van den Burg met “Cultureel Erfgoed” opnieuw een geslaagde cabaretvoorstelling over vooruitgang, verandering en aanpassings(on)vermogen.

Losse kaarten voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar via de site www.akdesmelkroes.nl, en liggen dan voor je klaar bij de kassa van De Smeltkroes, voorafgaand aan de voorstelling. Ook is het mogelijk om ter plekke je kaarten aan te schaffen.

Foto: Hans van Doorn