Op de Laak

Van 8% naar 10,4% overdrachtsbelasting voor beleggers

Op dit moment zijn op overdrachten grofweg 3 categorieën overdrachtsbelasting mogelijk bij een overdracht.

1.  Een tarief van 0% voor starters. Hiervoor mag de koper niet ouder zijn dan 35 jaar. Verder mag de waarde van het gekochte niet boven de € 400.000,00 liggen. Tot slot zal de koper daadwerkelijk zelf in het gekochte moeten gaan wonen. Het gekochte moet het hoofdverblijf worden.

2.  Een tarief van 2% voor de overdracht van overige objecten waar de koper zelf zal gaan wonen. Ook hier moet het gekochte dus het hoofdverblijf worden. Leeftijd of waarde van het gekochte speelt hier geen rol. 

3. Een tarief van 8% voor al het overige. Onder overige vallen dus onder andere woningen voor de verhuur, maar ook vakantiewoningen, stukjes tuingrond, een garage, een extra parkeerplaats en dergelijke.

Per 1 januari 2023 zal het hoge tarief voor de overdrachtsbelasting worden verhoogd van 8% naar 10,4%.

Zou u dus nog een woning voor de verhuur, een vakantiewoning, een stuk tuingrond, een garage, een extra parkeerplaats of iets dergelijks in eigendom willen verkrijgen, dan zou u dus moeten proberen om deze overdracht nog dit jaar te realiseren bij de notaris. Zo profiteert u nog van het tarief van 8%.

Over het algemeen is het aan het eind van het jaar erg druk bij notarissen en banken. Daarom is het wenselijk om uw aankoop op tijd bij de nodige partijen te melden.

Notariaat op de Laak

’t Inne 2, 6021 DA Budel

Tel: 0031 495 493232

www.notarisopdelaak.nl 

Budget planning concept,Accountant is calculating company’s annual tax.Calendar 2020 and personal income tax forms for those who have income under US law placed on office desk.