Voorlichting GeheugenKracht bij Bibliotheek Maarheeze

MAARHEEZE – Maak jij je wel eens zorgen over je geheugen, of over dat van iemand uit je omgeving? Je bent niet de enige. Op dinsdag 1 november zal er bij Bibliotheek Maarheeze in de Smeltkroes een voorlichting over GeheugenKracht verzorgd worden door deskundige vrijwilligers van Alzheimer Nederland, afdeling Zuidoost-Brabant. Het doel van GeheugenKracht is om mensen in de onzekere fase van beginnende geheugenproblemen te informeren en de weg te wijzen. 

Tijdens deze informele bijeenkomst van GeheugenKracht krijg je informatie over hoe het geheugen werkt en waardoor er problemen kunnen ontstaan; wordt het verschil besproken tussen ‘normale’ vergeetachtigheid, geheugenverlies door dementie en milde cognitieve stoornis (MCI); is er veel ruimte om vragen te stellen, ervaringen en zorgen te delen;zijn er boeken en ander informatiemateriaal beschikbaar en krijg je praktische tips bij milde geheugenproblemen.

Deze activiteit is op dinsdag 1 november van 14.00 – 16.00 uur in Bibliotheek Valkenswaard. De toegang is gratis. Er zijn een beperkt aantal plekken, reserveer je ticket(s) dus tijdig via de agenda van www.bibliotheekdekempen.nl.