Fake News, Toen & Nu

HAMONT-ACHEL – Heeft u nu ook dat gevoel dat u (sociale) media nog amper kunt vertrouwen? Dat u nieuwsgewijs genept wordt waar u bij staat? Dat Fake News de norm wordt en niet langer de uitzondering is? Of het nu gaat om Corona, de Oekraïne-crisis of de kernuitstap? Wel het slechte nieuws (géén nep) is dat u wellicht gelijk heeft. Het goede nieuws is, dat dit wellicht nooit anders is geweest… Om één en ander in perspectief te zetten nodigt Davidsfonds Hamont u graag uit op een lezing over ‘Fake News – Toen en Nu’.

Aan de hand van een dozijn cases, hilarische maar ook schrijnende, anekdotische maar ook beklijvende, krijgt u een kijk op het waarom en hoe van namaak-nieuws.  U zult nadien wellicht nooit meer met dezelfde ogen en oren naar nieuwsberichten kijken of luisteren. U bent gewaarschuwd!  Héér, in wie moet ik nog geloven? Wel, alvast in deze uitnodiging want die is echt en waarachtig! Diep in de vorige eeuw is Johan De Ryck opgeleid als Klassiek Filoloog en Filosoof aan de U Gent,  Hij is zijn loopbaan begonnen als leraar Latijn, Grieks, Nederlands en Geschiedenis en van 1989 tot 2018 was hij journalist bij de VRT- Nieuwsdienst, vooral als redacteur van het avond- en nachtnieuws en van het Persoverzicht. 

Niets van al het bovenstaande is verzonnen, het is allemaal wààr. Maar op donderdag 10 november 2022 om 20.00 uur in De Burg gaat Johan De Ryck het hebben over alle mogelijke onzin, halve waarheden en hele leugens die ons via de nieuwskanalen bereiken…

U bent gewaarschuwd en van harte welkom!