Houd je brein gezond! Infobijeenkomsten bij Bibliocenter Nederweert  

NEDERWEERT – Hoe houd ik mijn hersenen gezond? Gezonde voeding, voldoende slaap en regelmatig bewegen kunnen helpen om je hersenen zo gezond mogelijk te houden. Ook is het belangrijk om je hersenen uit te blijven dagen. Wil je hier meer over weten? Laat je dan inspireren door Dinja Rooijakkers. 

Dinja Rooijakkers is Leefstijl- en Vitaliteitscoach bij EneriQue4you en verzorgt twee themabijeenkomsten bij Bibliocenter Nederweert. ‘Fitte hersenen: waarom bewegen goed is voor je brein’ en ‘Brainfood: voeding voor een gezond brein’. 

3 november: Fitte hersenen- waarom bewegen goed is voor je brein 

Gezond en actief leven houdt ons brein fit. Dinja legt o.a. uit waarom dagelijks een half uur bewegen een positieve invloed heeft op de werking van onze hersenen. Ook gaat zij in op de volgende vragen: Wat gebeurt er eigenlijk in het brein wanneer je in beweging komt? En is ontspanning ook een vorm van bewegen? Op 3 november van 19.30 tot 21.00 uur. 

17 november: Brainfood- voeding voor een gezond brein

Voeding kan veel invloed hebben op je hersenen. Het is belangrijk dat je je hersenen gezond houdt, maar hoe doe je dat eigenlijk? Welke voeding heeft een gunstige invloed en welk voedsel kun je beter achterwege laten? Deze en andere vragen komen uitgebreid aanbod. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen. Op 17 november van 19.30 tot 21.00 uur.  

Aanmelden

De informatiebijeenkomsten vinden plaats bij Bibliocenter Nederweert. De kosten bedragen voor Bibliocenter leden € 5,- en voor niet-leden € 7,50 per bijeenkomst. Aanmelden kan via www.bibliocenter.nl/gezondheid.