Kinderopera ‘Vlogel’ van Muziektheater Boven Water 

MAARHEEZE – Op zondag 6 november om 13.30 uur organiseert AK de Smeltkroes de tweede jeugdvoorstelling van dit theaterseizoen. Voor slechts €4 kunnen kinderen vanaf 6 jaar (en hun (groot)ouders) genieten van de kinderopera ‘Vlogel’ van Muziektheater Boven Water. De voorstelling gaat door in De Smeltkroes, Kijkakkers 1 in Maarheeze. 

Waar gaat de kinderopera over? Over een meisje met een verennest in haar buik. Vlogel is een co-productie met Theater aan het Vrijthof. Vlogel vertelt een bijzonder verhaal over de zevenjarige Noeka en haar doodzieke papa. Ze voeren samen in het grote bed gesprekken over nieuwe bergschoenen, de kijkdoos en waar je blijft als je voor altijd weg bent. Vlogel, die een nest blijkt te hebben in Noeka’s buik biedt troost en durf. Noeka bezoekt hem geregeld in haar verenbuik. Ook buitelen ze samen door de lucht; op zoek naar een plek waar Noeka papa zou kunnen ontmoeten als hij er niet meer is. Met Vlogel brengt het jonge Maastrichtse gezelschap “Boven Water” een opera voor kinderen over (willen) vasthouden en (moeten) loslaten. Over bang zijn in het donker en over dromen.

Een opera ten gehore gebracht door een groot, veelzijdig gezelschap. Zang: sopraan, tenor en bariton. Ensemble: viool, (bas)klarinet, cello en piano Meer informatie over het gezelschap: www.bovenwatermuziektheater.nl

De kassa gaat om 13.00 uur open. Het is mogelijk om aan de kassa ook al kaartjes te kopen voor een van de volgende voorstellingen. Dit gaan door op dinsdag 3 januari 11.00 uur (Valentijn Productiehuis: De Drakentemmer), op zondag 5 maart 11.00 uur (Marjo Dames – Dr. Proktors raketpoeder) en op zondag 16 april 11.00 uur (Tim Slaats – De grote magische kindershow). Wil je op de hoogte blijven van onze jeugdvoorstellingen; bekijk en like dan onze Facebookpagina ‘Jeugdvoorstellingen AK Smeltkroes’