Mensenbieb: leen een LEVEND boek!  

WEERT – Op zaterdag 5 november vindt de ‘Mensenbieb: leen een levend boek!’ plaats bij Bibliocenter Weert in het kader van Weert Respecteert in samenwerking met de Mensenbieb. Dit om te vieren dat niet iedereen hetzelfde is. 

Wat is de Mensenbieb? 

De Mensenbieb is een bibliotheek van mensen. Bij deze bibliotheek ‘leen’ je levende boeken. De boeken zijn mensen die je normaal niet zo snel zou spreken. Iemand die afwijkt van de ‘norm’ en daardoor de kans loopt anders benaderd, buitengesloten of gediscrimineerd te worden. De Mensenbieb brengt mensen letterlijk met elkaar in gesprek en draagt daardoor bij aan verbinding en meer wederzijds begrip in onze samenleving. 

Hoe is het om in armoede te leven? Hoe voelt het om in een rolstoel te zitten? Wat als je niet kunt lezen of schrijven? Vragen die we misschien hebben, maar vaak liever voor ons houden. In de Mensenbieb kan men z’n nieuwsgierigheid de vrije loop laten. Uit een catalogus van ruim twaalf ‘levende boeken’ is het mogelijk een mens te kiezen met een bijzonder verhaal en hem of haar alles te vragen. Bezoekers gaan in gesprek en leren nieuwe werelden kennen.  

Dit zijn de levende boeken die u voor 5 november kunt reserveren: analfabetisme, angststoornis, armoede, autisme, boeddhisme, boerin zijn, dakloos, geloven, migratie-achtergrond, moeite met lezen en schrijven, moslim zijn, rolstoel-afhankelijk, Sinti zijn, theoloog zijn, transpersoon zijn, verslaving, werkeloos zijn en wonen in een woonwagen.

De feestelijke opening van Weert Respecteert is om 10.45 uur bij Bibliocenter. Wethouder Michèle Ferrière van Gemeente Weert verzorgt het openingswoord. Graag nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn.

Wilt u bij de Mensenbieb aanwezig zijn of een gesprek met een van de levende boeken reserveren, laat ons dit even weten, meldt u zich dan s.v.p. uiterlijk dinsdag 1 november aan bij Marij Scholte, specialist Programmering, 088-2432000, m.scholte@bibliocenter.nl