Wokmuziektheater presenteert: La Belle Hélène 

WEERT – Op 18, 19 en 20 november brengt Wokmuziektheater Weert, de enige operavereniging in Limburg die volledig geënsceneerde operavoorstellingen produceert, een drietal voorstellingen van La belle Hélène op de planken van het Munttheater Weert. Een komische opera uit 1864 van Jacques Offenbach, die in Nederland de laatste decennia nauwelijks meer is uitgevoerd. Deze voorstellingen markeren het 40-jarig bestaan van de vereniging in 2020, dat vanwege de coronamaatregelen niet eerder gevierd kon worden.

Deze bekende succesopera van Jacques Offenbach steekt op een dolkomische wijze de draak met het serieuze operabedrijf en de Griekse mythologie. De voorstelling is doorspekt met groots opgezette koren, prachtige aria’s, een erotisch getint duet, een bombastisch nationalistisch trio en kenmerkt zich door eigentijdse grappen die verwerkt zitten in de muziek, tekst, kleding, en decors. De muziek zit vol met pakkende, makkelijk aansprekende melodieën die lekker in het gehoor liggen. Kortom, als je nog nooit een opera hebt gezien is deze titel bij uitstek geschikt om met dit genre kennis te maken.

Naast het koor van de vereniging, versterkt met het zusterkoor Stichting Opera Parkstad, doen een vijftal professionele zangsolisten mee en het professionele begeleidingsorkest Ataneres Ensemble uit België. Dit alles onder leiding van vaste dirigent Joop Dieteren, die ook alle koor- en orkestmuziek voor deze voorstelling heeft gearrangeerd.

Het verhaal van de opera vertelt hoe de Trojaanse prins Paris de mooiste vrouw van de wereld ontmoet: Helena, koningin van Sparta. Ze was hem als echtgenote beloofd door de godin Venus, maar jammer genoeg wel al getrouwd met de koning van Sparta. Dus zit er niets anders op dan haar te ontvoeren… En wat vind Helena daarvan? Waarschijnlijk vind ze het prima, want in haar huwelijk met koning Menelaos van Sparta is al heel lang geen enkele passie meer aanwezig. Kaartverkoop kassa Munttheater T: 0031 495-513575 of via www.munttheater.nl. Entreeprijs € 24,- inclusief pauzedrankje en programmaboek. Gratis inleiding drie kwartier voor aanvang. Info: info@wokmuziektheater.nl; www.WOKMUZIEKTHEATER.nl; www.facebook.com/Wokmuziektheater .