Brabantse taalvirtuoos Wim Daniëls in Theater de Borgh in Budel

BUDEL – De Nederlandse schrijver, taalkundige, cabaretier en spreker Wim Daniëls geeft op zondagmiddag 6 november een lezing in Theater de Borgh. Hij opent deze middag de wondere wereld van taal en neemt u mee in prachtige verhalen, laat u lachen met zijn geheel eigen humor en leert u op een andere manier naar de Nederlandse en Brabantse taal kijken.

Wat de mens vooral van de dieren onderscheidt is taal. Maar die was er niet altijd. Waar komt de gesproken en de geschreven taal vandaan? Hoe heeft de taal zich ontwikkeld? Wat is het Nederlands eigenlijk? Waar komen onze woorden vandaan?  Wim Daniëls heeft er prachtige, inzichtelijke theorieën over en bestrijkt met zijn theatercollege werkelijk de hele taal-geschiedenis, inclusief de rafelranden.  En dat alles op een vermakelijke, luchtige, toegankelijke en leerzame manier, zodat u na afloop denkt: hoe kan het dat ik als taalmens al dit moois niet eerder geweten heb?

Een en ander vindt plaats op zondagmiddag 6 november vanaf 14.00 uur. Tickets zijn voor € 12,50 te verkrijgen via www.theaterdeborgh.nl of tijdens kantooruren aan de balie van de Borgh. Dit is inclusief een koffie en vlaai bij binnenkomst.

Beeld: Merlijn Doomernik