Cinemaplus “Tori et Lokita”

HAMONT-ACHEL – De Cultuurkring presenteert in het kader van Cinemaplus de film “Tori et Lokita.” De rolprent is te zien op donderdag 10 november om 14.00 uur  in Cinema Walburg aan de Kerkstraat te Hamont. “Tori et Lokita”  vertelt het hartverscheurend verhaal van twee jonge Afrikaanse vluchtelingen die afzonderlijk naar België trekken en vriendschap sluiten in moeilijke omstandigheden. Een actueel en politiek geladen thema, waar naast Mbundu Joely als Lokita en Pablo Schils als Tori ook Charlotte De Bruyne meespeelt, bekend uit de reeks “De twaalf”.  Ook Tijmen Govaerts, die dit jaar te zien was in “Twee zomers” en Nadège Ouedraogo hebben een rol in “Tori et Lokita”.  We vergeten het soms, maar Jean-Pierre en Luc Dardenne hebben de Belgische film mee op de kaart gezet. De Luikse broers maken al een halve eeuw samen films en documentaires. In 1996 bereiken ze een eerste grote succes met het drama “La promesse” –  een film over huisjesmelkers en zwartwerk in een Luikse voorstad – die vandaag nog even actueel oogt. Drie jaar later winnen ze met hun volgende film “Rosetta” een eerste Gouden Palm op het filmfestival van Cannes. In 2005 kwam daar met “L’Enfant” een tweede gouden beeldje bij.  Een derde Gouden Palm is zeker binnen bereik! Een kaartje voor de film kost 7€, maar mensen met een cultuurpas mogen gratis naar binnen.