Niels Lukkesen wint solistenwedstrijd ‘De Adriaan’

HAMONT-ACHEL – Op zondag 30 oktober vond in Eersel voor de 15de keer de muziekwedstrijd ‘De Adriaan’ plaats. Dit is een solistenwedstrijd voor jong aanstormend muzikaal talent. Uniek hierbij is dat de solist begeleid wordt door zijn eigen muziekvereniging. Vijf deelnemers waagde zondagmiddag hun kans om de felbegeerd trofee, een bronzen kunstwerk van de hand van Will Slegers-van der Putt, in de wacht te slepen. Voor de samenwerkende harmonieën St. Antonius en Sint Cecilia ging Niels Lukkesen dit jaar de uitdaging aan. Niels begon zijn muzikale carrière op trompet maar schakelde enkele jaren geleden over naar de es-bastuba. Zijn uitzonderlijk talent voor dit, niet vanzelfsprekend, instrument werd al snel duidelijk. De snelheid waarmee hij de bastuba onder de knie kreeg, was ongezien voor zijn jonge leeftijd. 

Als uitdaging voor ‘De Adriaan’ koos Niels het werk Cappricio van Rodney Newton. 

De feilloze uitvoering, met begeleiding van de harmonie St.-Cecilia en St.-Antonius o.l.v. dirigent Peter Cools, resulteerde in een score van maar liefst 90,8%. Meteen de hoogste score en goed om de trofee in de wacht te slepen. Een mooi verjaardagsgeschenk want Niels mocht ook nog eens zijn 18de verjaardag vieren. Via HAC Weekblad willen de harmonieën Niels nogmaals feliciteren met deze uitzonderlijke prestatie en hem alle succes toewensen voor zijn verdere muzikale carrière!