Rood-Wit’67/Plus verliest onverdiend 

BUDEL-DORPLEIN – Rood-Wit’67/Plus heeft een onverdiende nederlaag geleden tegen het hoger geplaatste SVSH. De Roodwitters waren de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en verdienden minimaal een gelijkspel. Rood-Wit’67/Plus begon weliswaar slecht aan de wedstrijd want ze stonden na 3 minuten al met 1-0 achter door een doelpunt van Patrick Vereijken die een verdedigingsfout goed af strafte. Een minuut later had SVSH zelfs op 2-0 kunnen komen. Een verkeerde terugspeelbal werd door SVSH niet goed verwerkt zodat het 1-0 bleef. Hierna namen de Roodwitters het initiatief over en in de 15e minuut kregen ze hun eerste kans. Steef Damen speelde zich goed vrij en zijn voorzet werd door Jordi v. Leeuwen net naast geschoten. In de 23e minuut wederom een kans voor Jordi van Leeuwen maar zijn schot miste kracht en werd door de keeper van SVSH gemakkelijk gepakt. SVSH liet Rood-Wit het spel maken en speelde op de counter. Dit resulteerde in de 31e minuut in de 2-0. De doelpuntenmaker was Bram van Mierlo, hij scoorde in buitenspelpositie maar de scheidsrechter keurde de goal wel goed. Ruststand 2-0.

In de tweede helft ging Rood-Wit’67/Plus door met het onder druk zetten van SVSH. In de 56e minuut kwam Rood-Wit’67/Plus op 1-2 na een mooie aanval. Via Jordi van Leeuwen kwam de bal bij Patrick Tur die een perfecte voorzet gaf op Youri van Gils die de bal voor het intikken had. Rood-Wit’67/Plus bleef doordrukken en had in de 78e minuut moeten scoren toen Steef Damen op links goed doorging en de bal aan Jordi van Leeuwen gaf die helaas slechts  de paal raakte. Een minuut later gaf Jordi van Leeuwen een assist op Robin van Vuurden. Zijn schot ging net voorlangs. Rood-Wit’67/Plus bleef de aanval zoeken en SVSH kon de gehele tweede helft geen kans meer creëren. De Rood Witters hadden ook nog pech dat de scheidsrechter maar 3 minuten blessuretijd bij telde terwijl het spel veelvuldig stil had gelegen. Eindstand 2-1 maar een goede wedstrijd van de Rood Witters. Programma: zondag Rood-Wit’67/Plus 1 tegen RKMSV 1, aanvang 14.30 uur. De wedstrijdbal wordt geschonken door supporters Greetje van der Kampen.