Sporting opnieuw aan de leiding na een 38-25 overwinning tegen Eupen

PELT – Het liep, zeker in de eerste helft, niet van een leien dakje maar uiteindelijk wonnen we toch nog vlotjes van Eupen. Eupen had het recht om het tempo uit de wedstrijd te halen maar de vrijheid die Bartozs Kedziora kreeg was niet volgens afspraak. Hij dirigeerde niet alleen maar scoorde zelf ook nog op een, ogenschijnlijke, doodsimpele manier. Sporting kwam wel voor (4-3 na 10min) maar Eupen nam complexloos over door alle foutjes af te straffen: 4-8 werd het zelfs na 16 minuten. Die andere Bartosz (Konitz) deed dan zijn duit in het zakje en scoorde samen met Bart Köhlen aan de lopende band. 9-10 na 20 minuten en ondanks hevig weerwerk van de gebroeders Kedziora (samen 10 doelpunten in de eerste helft) kon Sporting met het kleinste verschil de rust in gaan: 17-16.

Coach Korneel Douven stelde de verdediging om in de tweede helft en dat wierp zijn vruchten af. Hetzelfde systeem (6-0) maar met gewijzigde posities en wat meer focus op Bartozs Kedziora. Gevolg was dat Sporting minder doelpunten slikte (slechts 9 in de 2e helft) en resoluut en definitief de leiding nam: 23-19 na 40 minuten. De prima ingevallen Van Haesendonck en later ook Delpire lieten zien uit het goede hout gesneden te zijn en met een hoog tempo werd Eupen stilaan murw gespeeld. De jeugd met Robbe Spooren, Door Vandebeeck, Louis Delpire, Gaëtan Van Haesendonck en ook Sverre Stollman (ipv Bart Köhlen) deden nu hun duit in het zakje: 30-22 na 50 minuten en een helemaal leeg gespeeld Eupen moest uiteindelijk de kelk nog helemaal ledigen, mede dankzij onze Eupener doelman Youri Denert. Eupen slikte zo een ietwat overdreven maar terechte 38-25 nederlaag. Opdracht volbracht! Er wachten ons nu nog 2 moeilijke opdrachten in de heenronde: volgende week naar Aalsmeer, dat nu wel móet winnen en vervolgens thuis tegen Hubo Handbal. Tussendoor voor de Beker naar Atomix en meteen erna wachten ons Lions, Volendam, Visé, Bocholt, Hurry-Up en Bevo alvorens we naar de feestdagen mogen. Hard werken blijft de boodschap!

Aangezien de wedstrijd in Aalsmeer al start om 19 uur, vertrekt de bus om 15 uur aan Sporthal Dommelhof. Als u mee wil, graag zo snel mogelijk een berichtje sturen naar 0476 439436 met naam en aantal personen. De prijs bedraagt 15€ p.p.