sv Budel verslaat Neerkandia in doelpuntrijke wedstrijd met 2-5

BUDEL – Afgelopen zondag stond de lastige uitwedstrijd voor sv Budel tegen nummer 3 Neerkandia op het programma. Na een ietwat afwachtend begin kwam sv Budel al vrij snel op achterstand. Een corner werd door keeper Dennis verkeerd beoordeeld en belandde in eigen doel. In de 10e minuut was de eerste gevaarlijke aanval van sv Budel, maar Wilgard schoot de bal wild over. sv Budel werd sterker en pakte het initiatief. In de 20e minuut gaf de sterk spelende Sem Jansen, na een mooie één-twee combinatie met Rik Bogers, een strakke voorzet op Wilgard Vos. Wilgard rondde met links af: 1-1. sv Budel drukte Neerkandia steeds verder terug. Een paar minuten voor rust kwam Budel dikverdiend op voorsprong. Uitblinker Rik Bogers legde de bal panklaar voor Stan van Leeuwen: 1-2. Dat was ook de ruststand. In de 54e minuut kwam sv Budel op 1-3. Rik Bogers nam heel snel een vrije trap en Wilgard knikte de bal hard binnen. Niet veel later scoorde Budel opnieuw. Jasper Beerten gaf een assist op Rik Bogers en zijn kopbal vloog ietwat gelukkig via de keeper van Neerkandia in het doel. Neerkandia ging agressiever spelen en kreeg een penalty na een ongelukkige handsbal van “Ping”. Deze penalty werd benut door de aanvoerder van Neerkandia. Harm van Meijl kwam bij Budel nog in de ploeg voor Jasper Beerten. Neerkandia probeerde het nog wel, maar aan de andere kant was het sv Budel dat nog een keer scoorde via Daan Kooken, die een lange bal van Thijs van Geldorp hard binnen knikte. Eindstand 2-5.  

Foto Wilgard Vos