Troostende woorden door Sander Camps

PELT – Op vier Peltse begraafplaatsen werden met Allerheiligen tussen 13 en 15 uur gratis koptelefoons in bruikleen aangeboden. Vanuit een zendertje werd in de koptelefoons een nummer gespeeld van de Peltse muzikant Sander Camps en dit afgewisseld met een door hem geschreven gedicht. 

Door Ben Ieven 

Dit alles duurde nog geen zeven minuten maar gaf de luisteraar de tijd om troost maar ook rust te vinden voor het verlies van een of meer geliefde overledenen. De zanger wilt op die manier moeilijke thema’s toch toegankelijk maken. De teksten zijn door hem geschreven naar aanleiding van het overlijden van zijn eigen grootmoeder. In samenwerking met cc Palethe is dit project kunnen doorgaan nadat het eerdere jaren wegens corona werd uitgesteld. De zanger zelf gaf uitleg en bood de koptelefoons aan op het kerkhof van Pelt Centrum maar op de kerkhoven van het Lindel, De Roosen en Pelt Fabriek stonden vrijwilligers die aldaar hun troostende woorden aan de man en/of vrouw brachten.