vv Maarheeze verzuimt te winnen bij ONDO: 1-1

MAARHEEZE – Onder prima weersomstandigheden heeft vv Maarheeze op bezoek bij ONDO in Asten-Heusden 80 minuten lang een voorsprong gekoesterd die in de 89e minuut verloren ging. Hierdoor moest Maarheeze met slechts 1 punt genoegen nemen.

Maarheeze startte prima en fel op het mooie kunstgrasveld bij ONDO. Dit resulteerde al in de 5e minuut in een goede kans voor Remy Verhoeven wiens lobje over de keeper net te kort was. 5 minuten later was het wel raak voor Maarheeze en hoe! In de middencirkel wist Ralf van Beek de bal te ontfutselen van een ONDO-verdediger en zag hij de keeper te ver voor zijn doel staan. Met een loepzuiver afstandsschot vanuit de middencirkel liet Ralf van Beek de keeper van ONDO vergeefs en kansloos naar zijn doel lopen: 0-1.

Halverwege de eerste helft kreeg Maarheeze wederom via Remy Verhoeven een goede kans om de score uit te bouwen. Via een verre uittrap van doelman Jarno Nijssen werd de Maarheeze-spits in stelling gebracht maar wederom was zijn lob niet zuiver genoeg. In de hele eerste helft was Maarheeze duidelijk de betere voetballende ploeg en moest ONDO het hebben van inzet en hard werken om Maarheeze van het score te houden. De eerste gevaarlijke aanval van ONDO kwam immers pas in de 41e minuut maar leidde niet tot een doelpunt.

Na de rust werd het spel onrustiger en waar de scheidsrechter in de eerste helft veel stevige duels liet doorgaan daar ging hij in de 2e helft meer op zijn strepen staan. Dit leidde zowel in als buiten het veld tot diverse discussies en de duels op het veld werden steeds harder waardoor het regende met gele kaarten. In de 67e minuut leidde het spel tot een grove overtreding van een ONDO-speler die door de scheidsrechter direct rood ontving.

ONDO kwam hierdoor weliswaar met 10 man te staan maar gaf zich nog verre van gewonnen. Maarheeze verzuimde de wedstrijd op slot te gooien toen Jordy van Zon in de 82e minuut alleen op de keeper afging. De keeper wist de inzet van Jordy te keren en Cas Baudoin kon in de rebound de 0-2 niet forceren. ONDO bleef er in geloven en drukte zowaar het overtallige Maarheeze naar achteren. Het onvermijdelijke voor Maarheeze volgde dan ook in de 89e minuut. Een onnodige vrije trap werd door ONDO vanaf de vleugel op maat voorgegeven en de opgekomen verdediger van ONDO kopte de bal knap in de onderhoek van Maarheeze: 1-1. Na de gelijkmaker legden beide ploegen zich neer bij de puntendeling en eindigde de wedstrijd in 1-1.

Volgende week komt het nog puntloze DESM uit Weert op bezoek in Maarheeze en zal Maarheeze moeten proberen om eindelijk weer eens de volle winst en de 3 punten in eigen huis te houden. De wedstrijd op sportpark De Romrijten begint om 14.00 uur.