Speelgoedbeurs in Aalst-Waalre

De bladeren vallen weer, Sinterklaas heeft zijn komst al aangekondigd. Na twee jaar van afwezigheid is het weer Speelgoedbeurs bij Scouting Aalst-Waalre. De leukste, grootste, bekendste, best gesorteerde en vooral gezelligste beurs in de regio. Deze oudste Speelgoedbeurs van het land (sinds 1973) is door de jaren heen uitgegroeid tot een begrip. Op 11 en 12 november opent Scouting Aalst-Waalre op blokhut de Meerberg haar deuren en organiseert alweer haar 49e editie.

Sinds 1973

De eerste Speelgoedbeurs is gehouden in 1973. Het gekozen tijdstip was net voor Sinterklaas om mensen met een klein inkomen de gelegenheid te bieden voor een schappelijke prijs cadeautjes te kunnen kopen. Zoals bij veel verenigingen draait ook Scouting op de inzet van vrijwilligers, heel veel en alleen maar vrijwilligers. Niemand krijgt daar een vergoeding voor, al wordt dit wel vaak gedacht en ooit wel eens hardop gezegd: “Dan neem je toch gewoon wat mensen extra aan.” De speelgoedbeurs dankt haar historie ook aan deze vrijwilligers. Een enthousiast groep vrijwilligers en ouders die het leuk vinden en hun kostbare vrije tijd steken in het organiseren van de beurs, het langs de deur gaan voor spullen en vragen om donaties.

Met de opbrengst van de beurs kan Scouting spelmaterialen aanschaffen en vervangen die nodig zijn om programma’s te kunnen aanbieden. Maar uiteraard is een deel ook voor het onderhoud van de blokhut.  

Leon, bestuurslid en welpenstaf: “Een aantal tenten zijn aan vervanging toe”. En lachend volgt er achteraan: “Is uiteraard niet vreemd want we hebben ze al vanaf 1976.” Een Plusscouts vult aan: “vorig jaar zijn er ook klimhesjes aangeschaft om veilig te kunnen klimmen en abseilen.”

Aan het eind van de beurs proberen we de spullen die over en niet verkocht zijn een tweede leven te bieden door samenwerkingen te zoeken met initiatieven als bijvoorbeeld de Voedselbank en andere goede doelen. 

Het geeft een veel beter gevoel als er daardoor minder bruikbare spullen in de container terecht komen.  

49e editie

Blokhut de Meerberg opent op vrijdag 11 november om 19.00 uur haar deuren. Naast speelgoed vindt u er curiosa, huishoudelijke materialen, boeken, fietsen, elektronica, poppen, spellen, en nog veel meer. Deze spullen staan op overzichtelijke wijze uitgestald, zijn met de grootste zorg gesorteerd, en worden voor kleine prijzen aangeboden. Om 20.00 uur is er een veiling. De beurs sluit op vrijdag om 21.00 uur en is zaterdag 

12 november geopend van 11.00 tot en 14:00 uur.  Blokhut “De Meerberg” is te vinden aan de Heistraat 64 in Waalre, bereikbaar via de Onze Lieve Vrouwedijk, rotonde “Hoogh Waalre”, voorbij het ‘Gat van Waalre’ aan de rechterkant. 

Kom snuffelen in de ruim 500 m2 aan speelgoed, curiosa, spelletjes, fietsen en boeken. Geniet van overheerlijke poffertjes of een hamburger. De Speelgoedbeurs van Scouting Aalst-Waalre is een bezoek meer dan waard. Parkeren en toegang zijn gratis.