Expositie “bijzondere dierportretten” van Nanouk Weijnen

BUDEL-DORPLEIN – Op 20 november van 13.00 tot 17.00 uur zijn de deuren van het

kunstenaarshuis van Nanouk Weijnen weer geopend. U kunt haar bronzen dieren in de beeldentuin bekijken en binnen in het authentieke trappenhuis zijn haar olieverfschilderijen te bezichtigen.In het atelier van Nanouk zijn de kunstwerken te zien waar ze momenteel mee bezig is. Nanouk begon haar carrière met Friese paarden op grote doeken, in de loop der tijd zijn er vogels, herten, koeien, kippen, konijnen , honden en andere huisdieren in haar oeuvre gekomen. In en om haar huis lopen vele huisdieren die model staan voor haar werk, vooral de witte hazen zijn een zeer geliefd thema. “Het dier mag niet alleen decoratief zijn, maar moet iets te vertellen hebben, karakter hebben, dit probeer ik via een lichaamshouding of een blik in de ogen” Haar streven is: “De Rembrandt onder de dierenschilders worden.”

Ook van jouw favoriete dier kan een schilderij of beeld gemaakt worden. Nanouk vertelt u graag over de mogelijkheden tijdens de open dag op 20 november van 13.00 tot 17.00 uur. 

Het atelier is gevestigd aan de Sint Josephstraat 134 te Budel-Dorplein. Voor meer info zie
www.nanoukweijnen.nl