KFC Hamont verliest thuis van RC Peer

HAMONT – Op zaterdagavond werden de sponsors van KFC Hamont 99 in de watten gelegd met -voor het eerst in enkele jaren- de traditionele kaas- en wijnavond. Aansluitend werden ze getrakteerd op de wedstrijd tegen Racing Peer. Kaas en wijn waren beter dan het spel dat beide teams op de mat legden. Zowel thuisploeg als bezoekers scoorden hoog qua onzuivere passing en onnodig balverlies; daarin waren ze aan elkaar gewaagd. Peer slaagde er tijdens het openingskwartier zelfs nog in om enkele kansen te creëren maar zowel Swerts als Derwa hadden hun vizier niet scherpgesteld. De eerste bal tussen de palen vanwege KFC kwam op het halfuur. Op corner redde keeper Kerfs een kopbal van een bedrijvige Ferren Peeters. Die laatste bood wat later nog een goede voorzet aan maar er was niemand goed genoeg gevolgd om de rollende bal tegen de netten te knallen. Met een schotje van bezoeker Do Ceu -doelman Marnick Emmers ging goed plat- noteerde we de laatste actie van een matige eerste helft; ruststand 0-0.
De tweede was helaas niet beter, vooral van Hamont-zijde dan. In de 55e minuut claimden de bezoekers een strafschop maar ref Pinxten gaf geen krimp. Enkele minuten later was het alsnog prijs voor Peer: de zoveelste slordigheid in het uitvoetballen werd door De Poorter in dank aanvaard. Hij schoof de 0-1 onder goalie Emmers in doel. Tien minuten later werd bezoeker Bleyen het straatje ingestuurd en was sneller dan 4 KFC-verdedigers; de 0-2 werd gelijk ook de eindstand. Aan het gebrachte voetbal van Peer was nauwelijks te zien dat ze 2e stonden in de rangschikking maar tegen hun overwinning was uiteindelijk weinig in te brengen. In seizoen 2022-2023 was Hamont nog ongeslagen op eigen terrein; tot deze wedstrijd dus. Volgend weekend staat de verplaatsing tegen Turkse Rangers op de agenda, ook een team uit de top-3.