Terugkoppeling buurtanalyse Hamont-Centrum

HAMONT – De voorbije maanden werd in Hamont-Centrum een buurtanalyse uitgevoerd waarbij de zorgzame buurtwerkers in gesprek gingen met bewoners en organisaties uit Hamont-Centrum. Uit deze analyse bleek dat er – naast andere actiepunten – nood was aan meer burenhulp, meer toegankelijke hulp- en dienstverlening en meer ontmoetingskansen in de buurt. Om samen stappen te zetten naar een zorgzame buurt organiseren de zorgzame buurtwerkers een terugkoppelmoment voor alle inwoners van Hamont-Centrum. 

Tijdens het terugkoppelmoment – op dinsdag 8 november – delen de zorgzame buurtwerkers de bevindingen met de buurtbewoners. Ook denken ze samen met de aanwezige buurtbewoners na over verdere acties om van Hamont-Centrum een zorgzame buurt te maken. 

Woon jij in Hamont-Centrum en ben jij benieuwd naar de resultaten van de buurtanalyse? Kom dan zeker eens langs op dinsdag 8 november bij het UiTpunt in Hamont, Wal 26. Tussen 14.00 en 16.00 uur en tussen 19.30 en 21.30 uur staan de zorgzame buurtwerkers voor je klaar om de resultaten toe te lichten en te luisteren naar jouw mening! 

Kan jij er dinsdag 8 november niet bij zijn? De zorgzame buurtwerkers gaan ook op pad met deze bevindingen. Je komt ze tegen op de volgende locaties: 

• 14 november: OCMW van 09.00 tot 12.00 uur 
• 15 november: Huis van het Kind van 15.00 tot 18.00 uur 
• 19 november: Bibliotheek Hamont van 10.00 tot 12.00 uur 

Inschrijven is niet verplicht, kom dus gerust eens luisteren. Voor meer informatie kan je contact opnemen met de zorgzame buurtwerkers via 011 51 05 01 of via zorgzamebuurten@hamont-achel.be.