‘6-punten weekend’ voor dames FCC

CRANENDONCK – Beide damesteams speelden afgelopen zondag een thuiswedstrijd op het eigen sportpark De Braken. Eerst mocht het zevental aantreden tegen Vessem. FC Cranendonck was duidelijk de sterkere ploeg en Vessem kon weinig in balbezit komen. Al snel stonden zij op achterstand. De tweede helft verloor Cranendonck de concentratie een beetje en moest zo twee doelpunten incasseren. Uiteindelijk werd het 7-2 door doelpunten van Karin (3x), Jessy (3x) en Evie. Daarna was het tijd voor de derby tussen FC Cranendonck dames 1 en Budel dames 1. Twee weken terug speelden zij nog om de beker tegen elkaar, waarin FCC duidelijk de betere was maar toch maar net aan het langste eind trok (1-0).

Het beloofde dus een spannende pot te worden. Cranendonck begon fel en creëerde kansen, maar net zoals in de bekerwedstrijd zonder resultaat. sv Budel kwam maar zelden op de helft van FCC, maar kon toch als eerste een doelpunt maken. Bij een snelle counter kon de rechtsbuiten de bal over keepster Rian werken. Tegen de verhoudingen in stond de thuisploeg op achterstand. Het was zaak voor FCC om voor rust orde op zaken te stellen, wat er zeker in zat. Vlak voor rust kon Wendy een corner Anniek in doel werken: 1-1.

Na de rust kon sv Budel wat meer steken geven in de verdediging van Cranendonck. Een voorzet van Budel werd onderschept door de Cranendonckse verdediging maar ongelukkig in eigen doel gewerkt. Met nog ruim 20 minuten spelen keek FCC weer tegen een achterstand aan. 

FC Cranendonck bleef druk zetten, maar had moeite om doel te treffen. Het spel werd er van beide kanten niet beter op in de laatste minuten, maar beide ploegen bleven strijden ondanks dat het slordig werd. Uiteindelijk was daar de gelijkmaker van Simone, die de bal erg mooi in de linkerhoek werkte. Een race tegen de klok zou het worden voor FCC om de 3 punten nog thuis te houden. Onder het motto de aanhouder wint, bleef Cranendonck het proberen en werd beloond in de laatste minuutjes van de wedstrijd. Na een aanval over rechts had Maud de overwinning op haar schoen en werkte ze de bal in de rebound in het doel. De einduitslag werd 3-2 voor FC Cranendonck. Hierna was het tijd voor een gezellig teamuitje waarbij de dames zich zeer goed hebben vermaakt samen!

Volgende week mag het 7-tal om 13 uur spelen in en tegen EMK en het 11-tal speelt een uitwedstrijd tegen Nieuw-Woensel om 12 uur.