Komt Sinterklaas naar Budel?

BUDEL – Op zondag 13 november 2022 zal Sinterklaas om 14.15 uur vertrekken voor een rondtocht door Budel. Sinterklaas en zijn Pieten samen met de Schut van Buul en het Sint Joris Gilde Budel zullen aan de achterzijde van de Borgh vertrekken om via de Kloosterdreef, Gastelseweg, Antoon Meurkensstraat en de Molenstraat naar de Dorpsstraat trekken. Vandaar gaat het gezelschap voor Zorgcentrum Mariënburght langs om via de Cranendoncklaan en de Nieuwstraat richting het Schepenhuis. Tijdens de rondtocht kunnen de kinderen alle kleurplaten of tekeningen die ze hebben gemaakt ruilen voor pepernoten met een van de Pieten. Bij het Schepenhuis zal Sinterklaas worden ontvangen door burgemeester van Kessel. Na het officiële gedeelte zal Sinterklaas via de dr. Anton Mathijsenstraat weer verder trekken naar de Borgh. Als u langs de route woont, willen we u vragen om de vlag uit te hangen, zodat we allemaal Sinterklaas feestelijk ontvangen. 

Mocht het nu slecht weer zijn, zal Sinterklaas een verkorte route nemen. Via www.sintinbudel.nl, Facebook en Instagram, zal bekend worden gemaakt welke route Sinterklaas gaat nemen. In de Borgh  kunnen alle kinderen die (nog) niet naar school gaan Sinterklaas ontmoeten! Om het wachten niet te lang te laten duren, willen de Pieten allerlei activiteiten gaan ondernemen. Zo kunnen de kinderen gaan dansen, meedoen met een Pietengym, luisteren naar een verhaaltje en nog veel meer! De kinderen krijgen na de ontmoeting ook een verrassing van Sinterklaas. De oudere kinderen krijgen deze verrassing op school. Mocht je nu je tekening tijdens de intocht zijn vergeten, wil je Sinterklaas en de Pieten nog een tekening geven, of wil je zeker weten dat Sinterklaas je verlanglijstje krijgt. Dan kun je deze altijd nog bij ’t Kluutje in de speciale brievenbus doen. Daisy en Kim van ‘t Kluutje zorgen ervoor dat de post bij Sinterklaas terecht komt.