Ledûb wint met 3-2 van Orion na een lastige wedstrijd

BUDEL – Afgelopen zaterdag speelde Ledûb Volleybal D1 een uitwedstrijd tegen Rensa Family Orion D1 in Doetinchem. Speelster Julia van Knippenberg zorgde voor het volgende verslag: “Orion stond weliswaar op de 9e plaats in de competitie, maar had al een aantal lastige tegenstanders te verduren gehad. We wisten dat we dit team niet mochten onderschatten en vooral ons eigen goede spel van de afgelopen weken moesten voortzetten. Het duurde even voor we gewend waren aan de grote (en vooral hoge) hal van Orion, maar na een goede warming up waren we klaar om te knallen. Een goede start was helaas ver te zoeken. Waar wij zelf ondermaats serveerden en passten, ging dat aan de overkant vrij gemakkelijk. We konden moeilijk in een flow komen en lieten daardoor ook verdedigend een aantal steken vallen. Orion pakte de eerste set met 25-20.

Dit kon en moest beter wisten we. Met die instelling begonnen we dit de tweede set ook waar te maken. Met een beter verzorgde passlijn, enkele kleine service series en door met lef aan te vallen konden we een voorsprong pakken die we ook niet meer afgaven. We wonnen deze set met 25-18.

Ook al speelden we nog niet optimaal, kwamen we langzaam maar zeker steeds beter in de wedstrijd. Orion maakte het ons echter niet gemakkelijk. In de derde set ging het lang gelijk op, waarbij beide teams uitstekend hun side-outs verzorgde. Aan het einde van de set was Orion helaas te sterk en verloren we met 25-22.

Dan maar in vijf sets. Even leek dit doel nog heel onwaarschijnlijk te worden toen we met 19-15 achterstonden. Het enthousiasme van Orion werd ondertussen flink ondersteund door het publiek en Orion heren 2 dat net klaar was met spelen. Ondanks de lastige situatie wisten wij ons hoofd koel te houden. Mede door een goede service serie van Laura konden we de achterstand inhalen en zelfs omzetten in een voorsprong van 21-20. Orion werd stiller, wat ons meer vertrouwen gaf. Met 25-23 wonnen we de vierde set. 

Dus toch een vijfsetter. Deze set bleef nog lang spannend, maar we waren gebrand om te winnen. Een paar mooie blokpunten aan het einde maakte de doorslag en zo wonnen we de wedstrijd met 15-11 in de laatste set. 

Kortom, niet onze beste wedstrijd, maar des te knapper dat we ons keer op keer terug hebben geknokt om vervolgens toch nog te winnen. Dat betekent nog steeds ongeslagen na zes wedstrijden in de competitie! Komende zaterdag spelen we na lange tijd weer eens een thuiswedstrijd in onze eigen Zuiderpoort, tegen ITC groep/AVV Keistad D1. Niet de minste tegenstander, dus het belooft een leuke wedstrijd te worden. Hopelijk zien we jullie daar!