vv Maarheeze wint van DESM

MAARHEEZE – Afgelopen zondag heeft vv Maarheeze 3 punten weten te winnen van DESM. Het verschil werd al voor de rust gemaakt door doelpunten van Remy Verhoeven en Erik Schaeken. Eindstand 2-0.

DESM had de primeur om in minder dan een minuut 2x te mogen aftrappen. De eerste aftrap was om de wedstrijd te openen en de tweede om na een tegendoelpunt wederom af te trappen. Na welgeteld 9 seconden had Maarheeze-spits Remy Verhoeven al de 1-0 op het scorebord staan. Hij onderschepte na de aftrap van DESM de bal, kapte zijn tegenstander uit en schoot meteen doeltreffend raak:0-1. Wellicht het snelste doelpunt ooit gemaakt voor Maarheeze!

De supporters gingen er eens goed voor zitten en staan want alles leek er op dat DESM op de slachtbank gelegd ging worden.

In het eerste half uur regende het dan ook kansen voor Maarheeze en achtereenvolgens hadden Jordy van Zon, Cas Baudoin, Ralf van Beek en Remy Verhoeven allemaal de kans om de score uit te bouwen maar bij niemand stond het vizier op scherp. Het duurde tot de 43e minuut alvorens het gat met DESM geslagen werd. Uit een corner wist speler/trainer Erik Schaeken de bal bij de eerste paal binnen te koppen: 0-2.

Na de rust zakte het spelpeil van Maarheeze naarmate de wedstrijd vorderde en liet het zowaar DESM in de slotfase nog in de wedstrijd komen. In de 79e minuut kreeg Maarheeze-doelman Jarno Nijssen pas een eerste bal op doel, maar in de laatste 15 minuten moest hij nog een aantal malen handelend optreden om te voorkomen dat DESM de aansluitingstreffer zou maken. Maarheeze hield de voorsprong overeind maar het was voor menige supporter nog nagels bijten totdat de scheidsrechter blies voor het laatste fluitsignaal. De 3 punten waren weliswaar binnen maar de oogst aan doelpunten was met 2 maar schraal in verhouding tot het aantal kansen.

Komende zondag wacht de uitwedstrijd bij buurman SVSH uit Someren-Heide en kunnen de spelers en supporters eventueel op de fiets naar sportpark De Plagge.