Budels Gemengd Koor neemt afscheid van Nelly Davids

BUDEL – Onlangs nam het Budels Gemengd Koor afscheid van Nelly Davids.  Het bijzondere aan dit afscheid was het feit dat Nelly maar liefst 48 jaar heeft gezongen bij het BGK! Nelly is niet alleen in leeftijd het oudste lid (85), maar ook het langst zingend lid van het huidige koor. Zij kreeg de muziek al met de paplepel ingegoten. Geboren in een groot muzikaal gezin in Deurne, waarin broers en zussen zongen in koren, werd ook Nelly al vroeg aangestoken door het zangvirus. Vanaf 1974 zingt ze de hoge sopraan bij BGK. Dat het koor haar lust en leven was bleek onder meer uit haar betrokkenheid als lid van de muziekcommissie en haar deelname aan de befaamde rommelmarkten van BGK. Ook echtgenoot Frens liet zich ieder jaar opnieuw voor haar karretje spannen, in dit geval in de vrachtwagen zetten, om honderden dozen met spullen te verplaatsen van de loods naar De Borgh. Helaas moet Nelly nu vanwege haar gezondheid, maar met pijn in het hart, afscheid nemen van haar zo geliefde koor. Het is echter geen afscheid voor altijd. Vanwege haar langdurig lidmaatschap en bijzondere verdiensten heeft het bestuur besloten haar te benoemen tot erelid! De leden van het koor haar dus zeker nog terugzien bij concerten en andere activiteiten van het BGK. En Nelly, dit artikel en deze foto zullen vast een ereplaatsje krijgen in één van je albums. Want Nelly heeft een uitgebreid archief van kranten, knipsels en foto’s van járen geschiedenis van het Budels Gemengd Koor…haar lust en leven!

Natuurlijk werd zij uit volle borst toegezongen door het voltallige BGK, er was een toespraak van de voorzitter, een oorkonde, bloemen en vele goede wensen voor de toekomst van Nelly…een koorlid in hart en nieren!