Buulder Buk viert carnaval met Prinses Nicky I

BUDEL – Tijdens Ut Get Beginne op vrijdag de elfde van de elfde werd Prinses Nicky bekend gemaakt als de 67e Hoogheid van c.v. Buulder Buk. Het is daarmee voor het eerst in het bestaan van de Buulse carnavalsvereniging dat de skepter bij een prinsenpaar niet door de prins maar door een prinses gedragen worden. De 34-jarige Prinses Nicky I, in het dagelijkse leven Nicky Broers-Lammers, zal met haar Prins Jeroen aan haar zijde regeren onder de leus: “Alle vuut van de vloer, mej un Geit aon ut roer!”

Prinses Nicky heeft het carnavalsbloed in de aderen stromen en is als duizendpoot op vele fronten actief in het verenigingsleven van Budel. Samen met Jeroen zijn ze al vele jaren lid van De Zuipschuiten die als groep meer dan 22 jaar deel hebben uitgemaakt van de Buulse Optocht. Het prinselijk paar heeft drie kinderen; Nienke, Sepp en Jur. Als gastouder heeft ze het doordeweeks nog druk met de verzorging en het vermaak van de kinderen in haar kinderopvang. Zij worden in de uitvoering van hun taken als adjudanten bijgestaan door haar zus Else met haar man Jurgen Thijssens en natuurlijk hun voorgangers Bart en Ingrid van Steenbergen. Iedereen die het verdient zal door Prinses Nicky I onderscheiden worden in de Orde van ’t Schuitje. Na het feest op vrijdag mag de nieuwe Hoogheid van c.v Buulder Buk direct op zaterdag weer aan de bak tijdens het Bokkenfèst op zaterdag. Ook dan is de toegang en zijn er optredens van DJ Siem, Schorre Chef en MC Vals, Bonte Carlo en Jeroen van Zelst.

Prins&Prinses senior

Foto Smile