Massaal bereik via huis-aan-huisbladen 

REGIO – Het bereiksonderzoek voor huis-aan-huisbladen vanuit NMO (Nationaal Media Onderzoek), uitgevoerd door Ipsos, is gepubliceerd en de conclusie is dat het huis-aan-huisblad nog altijd een krachtig massamedium is! Maar liefst 74% van de Nederlanders (vanaf 13 jaar) leest wel eens een huis aan huisblad.

Wist je dat: 

• Huis-aan-huisbladen intensief gelezen worden (58% leest driekwart of meer)

• 50% van de lezers in de categorie 35-64 jaar valt en 23% jonger is dan 35 jaar.

• 83% van de lezers midden of hoog opgeleid is. 

• 79% van de lezers is geïnteresseerd in lokale evenementen en activiteiten, 75% in gemeentelijk nieuws en aankondigingen en 68% in lokale cultuur(agenda) en/of lokale sport(uitslagen)

• 77% van de HAH-krantenlezers doet dagelijks aankopen

Over het algemeen hebben huis-aan-huisbladen te maken met een minimale daling ten opzichte van het onderzoek van twee jaar geleden. In vergelijking met andere mediumtypen zoals de dagbladen (daling van 10%) is dat echt heel goed.

 De stabiliteit van het medium zet ook andere aspecten in een ander daglicht. Niet alleen de kranten maar vaak ook de bijbehorende websites beschikken over een sterk lokaal bereik. Online wordt het gewicht van privacy en AVG steeds groter en kan dat de targeting voor adverteerders tegenwerken. Met het stabiele bereik in print en bijhorende lokale websites kunnen adverteerders heel lokaal en gericht targeten zonder zich in gekke bochten hoeven te wringen. Voor adverteerders een kans om de lezers naast de krant ook via online campagnes te bereiken.