Stadsbestuur viert wereldtitel Kempenbloei 

HAMONT-ACHEL – Voor de vierde keer op rij schopte de Koninklijke Fanfare Kempenbloei Achel het afgelopen zomer tot wereldkampioen in de hoogste concertreeks bij het Wereldmuziekconcours in Kerkrade. Een knappe prestatie die het stadsbestuur niet onopgemerkt voorbij kon laten gaan. Daarom werd de voltalige fanfare zondag 30 oktober uitgenodigd voor een feestelijke huldiging op het stadhuis.  

In 2009 slaagde KFK Kempenbloei er voor het eerst in om de wereldtitel in de wacht te slepen op het Wereldmuziekconcours in Kerkrade. Een uitzonderlijke prestatie! Of toch niet, want in 2013 deden ze gewoon nog eens opnieuw. En in 2017 nóg een keer! En nu, vijf jaar later, loont het harde werk van iedere spil in de Kempenbloei nog maar eens: want opnieuw wisten ze de jury te overtuigen en brachten ze de titel mee naar huis.  

Symbolisch aandenken

Om deze vierde wereldtitel te vereeuwigen, doopt het stadsbestuur het pad tussen de Pastoor Bungenerslaan en de Grevenbroekstraat om tot het ‘Kempenbloeipad’. Een prachtig alsook symbolisch aandenken van deze knappe prestatie. Want net zoals de muziek van KF Kempenbloei, zorgen ook paden voor verbinding. Op deze manier brengt het stadsbestuur hulde aan iedereen die bijdraagt of bijgedragen heeft aan het prachtige palmares van KF Kempenbloei. 

Van de voorzitter en het bestuur tot de dirigent en alle enthousiaste en talentvolle muzikanten met een hart voor muziek, kortom de volledige Kempenbloei-familie: het stadsbestuur bedankt jullie allen om Hamont-Achel voor de zoveelste keer centraler op de wereldkaart te zetten. Iedere muziekliefhebber zal het beamen: jullie zijn een terechte wereldkampioen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA