Winst in derby bij Meeuwen: 20-21

PELT – Zaterdag speelde de D1 van handbal Sporting Pelt een uitwedstrijd tegen Meeuwen, een tegenstander die altijd voor een spannende wedstrijd zorgt. Dit zou ook de comeback van Dorien betekenen (die stage deed in Chili), maar helaas wordt die nog even uitgesteld.

Meeuwen was gebrand op winst en flitste naar een 4-0 voorsprong. Meeuwen bleef sterk in aanval en geraakte vaak tot op 6 meter. Zo stond het 7-2 na een kwartier spelen. Sporting creëerde helaas minder kansen aan de overkant. In verdediging kreeg Sarah de opdracht om mandekking te doen. En ze leverde goed werk, want de kloof werd niet groter. Ruststand: 12-7. Sporting voelde dat er meer in zat. Wim benadrukte dat ze niet overhaast moesten spelen, want in een halfuur kan veel gebeuren. “We moeten ze pas inhalen na 59 minuten”, aldus een hoopvolle trainer. In de tweede helft verliep alles gelukkig wat vlotter. Zo was het opeens 12-10. Nu stond ook de verdediging een stuk sterker. Meer mogelijkheden voor snelle counters van Hanne en enkele penalty’s zorgden nog voor doelpunten. Lene zorgde voor mooie acties vanaf zowel de cirkel als de 9-meterlijn. Ondanks enkele missers bleven de Peltse dames druk zetten. Meeuwen vond moeilijker aansluiting in aanval. Toch kreeg Pelt de achterstand – die we een paar keer konden beperken tot twee punten – niet weggewerkt. Zo leek het toch even. Maar dat was buiten Rune gerekend. Ze scoorde de gelijkmaker in de 59e minuut en de winnende goal in de allerlaatste minuut. Flashback naar de wijze woorden van Wim. Zo gezegd, zo gedaan! De tegenpartij maakte uiteindelijk haar laatste doelpunt in de 54ste minuut (20-17). Eindstand: 20-21.