“Dracula” winst voor Koryosports

REGIO – Zaterdag 6 november nam het Taekwondo-topsportersteam van KoryoSports deel aan de “Dracula Open” in Boekarest. Ook dit is weer een zogenaamde E2 ranking kampioenschap dat meetelt in de World European Ranking classificatie. Dit kampioenschap vond plaats in Boekarest, Roemenië, in een mooi opgezet decor en in de sfeer van Dracula. Aanwezig waren sporters uit een 30-tal EU landen, Brazilië, USA, UAE en Japan

Het team van KoryoSports bestond uit Nielle Vroegh, Martik Tarkhanian en Johanna Rommel. Ondanks de lange tussenperiode tussen de partijen, van 09.00 tot 22,30 uur (!), wist het jonge sporters team weer goede ervaringen op te doen op dit sterk internationaal spelersveld.

Nielle Vroegh wist, na eerst een ‘bye’, (vrijloting 1e plaats ranking), twee keer met point gap te winnen van Italië. In de finale stond ze op de mat tegen Egypte en ook nu weer wist ze met twee keer  point gap de winst binnen te halen. Weer goud voor Nielle dus. Nielle gaat, ondanks haar jonge leeftijd, steeds sterker en met enorm veel zelfvertrouwen het sparringsgevecht aan met haar tegenstandsters. Vanaf januari 2022 heeft Nielle als Cadet-sportster inmiddels al 14 keer op een internationaal erepodium gestaan met als resultaat 7 goud, 3 zilver en 4 brons. Eind november staat het EK Cadetten in Malta op haar programma.

Martik nam voor de eerste keer deel in een gewichtsklasse hoger, tot 48 kg, en dat is altijd wennen en schakelen naar een andere sparringsmethodiek en tegenstanders. De eerste partij behaalde Martik winst tegen Roemenië met zijn bekende sterk aanvallende stijl. Daarna moest hij tegen Oekraïne, de uiteindelijke winnaar in zijn poule, waar Martik na pittig tegenstand de partij af moest geven. Maar met een kwartfinale plaats in een nieuwe categorie kan hij terugkijken op een goed verlopen toernooi. Even wennen maar genoeg positieve opties voor de toekomst Ook Martik kan terugkijken op een tot nu toe succesvol seizoen met 3 goud, 2 zilver en 1 brons.

Johanna Rommel Mocht als laatste de mat op met een finale partij om 22.00 uur! Haar Griekse tegenstandster mocht dit keer met goud naar Huis. Beiden komen elkaar herhaaldelijk tegen waarbij het om-en-om winst of verlies is. Niettemin gaven beiden geen cadeautjes weg en werd tot de laatste seconde geknokt voor de hoogste winst. Ondanks een lange dag, verdiend zilver voor Johanna. Ook nu weer een verdienstelijke wedstrijddag voor KoryoSports!

Foto Nielle