Nahschuss

PELT – Op dinsdag 15 november draait Zebracinema de film ‘Nahschuss’ in het Provinciaal Domein Dommelhof. De film start om 20.15 uur. Hte verhaal: Oost-Berlijn, 1981. De net afgestudeerde ingenieur Franz Walter krijgt een veelbelovend aanbod van de buitenlandse inlichtingendienst van de DDR. Hij moet hen ondersteunen bij de voorbereiding van het komende WK-voetbal. In ruil daarvoor krijgt hij een hoogleraarschap aangeboden. Franz stemt toe en belooft trouw te blijven aan het systeem. In het begin moet hij alleen maar wat informatie doorspelen, maar al snel verlangen de instanties meer van hem.

Een aangrijpende film die de langzaam groeiende beklemming en het knagend geweten van het personage perfect weergeeft. De angstcultuur van de Stasi kruipt onder de huid. Een sobere, maar intense film.