Verbouwing gemeentehuis Kerkplein van start

PELT – De werken voor de verbouwing van het gemeentehuis aan het Kerkplein zijn begonnen. In eerste instantie zullen dat afbraakwerken zijn. De werfzone zal  voor de duur van de werken de helft van het Kerkplein in beslag nemen. Het aantal parkeerplaatsen is daardoor beperkt. De doorgang tussen de kerk en het gemeentehuis is afgesloten.

Het voormalige gemeentehuis wordt een modern trefcentrum. Het krijgt een radicale make-over, met integratie van het historische gedeelte. Centraal in het complex staat de gloednieuwe bibliotheek.  Ook de raadzaal, ruimtes voor ontvangsten, huwelijken en ceremonies worden er in ondergebracht. Het Huis van het Kind Pelt en Kind & Gezin krijgen er eveneens een stek.  Tegen het voorjaar van 2024 zal het gebouw in gebruik genomen worden.

Pelt zal vanaf dan één van de mooiste en modernste bibs van de provincie hebben: energiezuinig, met tal van zit- en leeshoekjes, een tribune voor lezingen en vooral een sprankelend nieuw stukje architectuur in het centrum, met zicht op de Dommel. Wanneer de Dommel bovendien ook meer plek krijgt aan het Kerkplein, wordt de bib ongetwijfeld een echte publiekstrekker in Pelt. Alle nieuws over de verbouwing, inclusief een virtuele rondleiding door het vernieuwde complex,  is te vinden op www.gemeentepelt.be/nieuwebib .