sv Budel pakt 1e periodetitel!

BUDEL – sv Budel heeft afgelopen zondag de eerste periodetitel binnengehaald. De uitwedstrijd tegen DESM werd met 1-3 gewonnen. Het eerste gevaar was van DESM, maar een slap schot was een makkelijke prooi voor keeper Dennis van Gils. sv Budel was hierna beter bij de pinken en via Jasper (schot naast) creëerden ze het eerste gevaar. In de 11e minuut kwam Budel op voorsprong toen aanvoerder Rik Bogers de bal van de verdediger van DESM ontfutselde en voorzette op Sepp Aendekerk: 0-1.. Even later kwam Budel goed weg toen een bal via de paal in de handen van Dennis belandde. Ruststand 0-1. sv Budel begon met dezelfde 11 spelers aan de 2e helft. De eerste kans was voor Budel. Jasper Beerten passeerde 2 spelers, maar zijn voorzet kon door Sem en Rik niet afgerond worden. DESM blijft veel arbeid in de wedstrijd leggen en ze worden in de 58e minuut beloond. Een vrije trap wordt knap binnen gekopt. Budel reageerde direct. Het was Rik Bogers die ietwat gelukkig na een dieptebal van Jochem Spee in balbezit kwam. Hij stifte de bal fantastisch over de uitkomende keeper binnen. Budel zette nogmaals aan. In de 67e minuut was het opnieuw Rik Bogers die scoorde. Sepp Aendekerk kopte de bal naar Rik die met een volley knap afrondde. sv Budel bracht vier verse krachten voor het laatste kwartier. Invaller Sieme Vos is nog dicht bij een treffer, maar zijn schot richting de kruising werd met een katachtige reactie uit het doel geranseld door de keeper van DESM. sv Budel speelde de wedstrijd “professioneel ” uit en won verdiend met 1-3. Reden voor een feestje! En samen met de supporters werd dit gevierd bij de Capucijner in Budel. Het eerste prijsje is binnen, maar er zijn zeker nog verbeterpunten. Volgende week de topper tegen nummer twee SVSH, dus geen tijd voor verslapping, mannen!