Expositie in De Smeltkroes 

MAARHEEZE – De werkgroep Exposities AK de Smeltkroes verzorgt nog tot en met 20 december een expositie met tekenkunst van Jo Heesakkers en boetseerwerk van René Smolders in de Smeltkroes te Maarheeze. Jo Heesakkers heeft van 2008 – 2015  aan de ‘Kunstacademie Noord-Limburg’ in het Belgische Neerpelt afdeling ‘Tekenkunst’ een 7 jarige tekenopleiding gevolgd. 

Dit resulteerde in prachtige pen-, houtskool- en kleurrijke pasteltekeningen met als ondergrond papier, MDF, linnen en canvas(board). Naast de kleurrijke pastel-, pen- en houtskool tekeningen zijn tijdens deze expositie ook een aantal pentekeningen van monumentale gebouwen te bezichtigen, welke zich bevinden binnen de gemeente Cranendonck. De kunstenaar is aanwezig na telefonische afspraak.

René Smolders maakt portretten naar realiteit met zijn boetseertechniek. Het maken van fantasiekoppen en torso’s geïnspireerd op de menselijke figuur is zijn passie.

Aan het Weerter kunstcollege werd hem via Alda Brunenberg alle facetten van het werken met klei en via Renier Vaessen kop- en model boetseren geleerd. In klei uitdrukking geven aan het karakter van een portret is fascinerend. Die passie heeft hij via Ingrid van Rossum, kunstenares uit den Haag, verder kunnen ontwikkelen, geobsedeerd als hij was door haar prachtige portretten. Ook het boetseren van fantasiekoppen boeit hem erg. Elke keer is het weer prachtig hoe je uit een vormeloze massa klei een verrassende fantasiekop ziet ontstaan. Na zijn pensionering in 2020 is hij gestart met het geven van workshops (portret)boetseren in zijn voormalige fysio-praktijk die omgetoverd werd tot “Studio R17”. Hier kan hij naast boetseren ook studio-fotografie  Neem voor meer info een kijkje op de website www.studio-r17.nl

De expositie is te bezoeken tijdens de officiële openingstijden van De Smeltkroes: op werkdagen van 14.00 uur tot 22.00 uur. Wenst u in het weekend te komen kijken adviseren wij vooraf te bellen naar 0031 495 593219. Of bekijk de website https://www.cultuurcraan.nl/culturisten/100/jo-heesakkers/ of  www.studio-r17.nl of   www.akdesmeltkroes.nl/producten/exposities