Handbal Sporting Pelt

PELT – Afgelopen weekend speelden de dames 1 en 2 van Handbal Sporting Pelt. Dames 1 versloeg Brussels en Dames 2 waren te sterk voor Kortrijk.

D1-United Brussels
Zaterdagmiddag speelde D1 thuis tegen United Brussels, momenteel tweede in de stand. Met een aantal afwezigen (Anouk, Edita, Charlotte en Rune) begonnen we eraan. D2 zorgde voor versterking van Tine, Maren en Bente.

In Brusselse aanval was er weinig gevaar buiten de 9-meterzone, maar de twee hoekspeelsters lieten weinig kansen liggen. Eens we de hoeken minder ruimte gaven, was het grootste gevaar geweken. De tegenpartij kreeg ook haar penalty’s niet tegen de netten. Aan de andere kant was er veel ruimte op de cirkel. Pivot werd mooi aangespeeld en dankzij enkele nummertjes bleef het tempo in het spel. Ruststand: 13-10.

Na de pauze startten we met een dipje. Het beetje concentratieverlies in verdediging werd meteen afgestraft. Zo was het 16-15 na een tiental minuten. Halverwege de tweede helft (21-16) besloot de Brusselse keepster uit haar cirkel te komen bij een tegenaanval. Met de intentie om de verre pass te onderscheppen, sprong ze tegen Hanne. De rode kaart volgde en de joelende supporters ook. Maar goed dat ons Frans niet al te goed is. Gelukkig had Brussels nog een doelvrouw op de bank zitten. De sfeer was gekanteld, maar ons spel bleef hetzelfde. De combinatie Jolien-Sarah zorgde nog voor veel goals aan de linkerkant. Zo maakten we voor de eerste keer dit seizoen 30 doelpunten. Eindstand: 31-25.

D2 – Kortrijk
Aansluitend op de winnende match van D1, speelde D2 (aangevuld met D1: Jolien, Lene en Rune) tegen het tot nu toe ongeslagen Kortrijk. Vanuit afgelopen seizoenen wisten de dames dat deze ploeg te pakken viel. Bij de opwarming werd duidelijk dat Kortrijk dit seizoen enkele nieuwe speelsters heeft kunnen bemachtigen, die niet vies zijn van een afstandsshot. 

De opwarming was wat rommelig, maar de wedstrijd werd gretig gestart. Langs beide kanten kwam de dreiging in aanval voornamelijk van de 3 opbouwers, snel spel en systeempjes zorgden voor een gelijk opgaande stand. Een 6-0 verdediging is voor D2 het meest compact en wordt dan ook steeds als basis gebruikt. Samen met een sterke Joyce in doel konden we rusten met een 13-10 voorsprong. Deze kleine voorsprong is zo terug weg wanneer de concentratie daalt op het veld. Des te meer redenen om in aanval wat meer afwachtend te zijn en op snelheid het doel te vinden. Met al een wedstrijd in de benen lukten het Jolien, Lene en Maren toch om de verdediging van Kortrijk te omzeilen en het doel te vinden. Rune lanceerde de opbouwers en de pivots, waardoor ook zij gemakkelijk de netten konden vinden. Met een compacte verdediging, mooi afgewerkte penalty’s en een sterke keepster in doel werd de wedstrijd gewonnen met 23-16! Bedankt aan tafelvrouwen Marie en Karen!