Ledûb Dames 2 verliest met 2-3

BUDEL – Zaterdag 11 november stond de 7e wedstrijd voor dames 1 van Ledûb Volleybal op het programma. Het was de eerste keer dat ze helemaal compleet waren. Speelster Sanne Gerads schreef het volgende verslag… “We spelen tegen Volley Lek en IJssel dames 1. Zelfs onze ‘spek en bonen’ speelster Sofie was erbij en dat betekende dat we met 12 speelsters waren.  De vorige wedstrijden lieten we veel wisselvalligheid zien en het zou bijzonder zijn als dat nu weg zou zijn. We speelden tegen de nummer laatst van de competitie, maar we zagen in de uitslagen wel verrassende setstanden van dat team. We waren gewaarschuwd. Voor de wedstrijd werd de sponsor van de inspeelshirts bedankt. Onze eigen trainer sponsort deze met zijn bedrijf My35’ Kerkrade. Naast de shirts is Rob Delboef ook een van de sponsoren geworden van VC Ledûb.

Set 1 was continu spannend. Vooraf bedachte plannen werden daardoor niet uitgevoerd. We wonnen deze gelukkig met 25-22.

In set 2 en 3 liepen we continu achter de feiten aan. Volley Lek en IJssel bleek een hele stugge ploeg met een paar hele sterke aanvalsters. Vooral een van de passer loopsters bleek met haar vertraagde aanval een ware plaag. Pas tegen het einde van de wedstrijd kregen we verdedigend vat op haar. Setstanden 20-25/23-25.

Set 4 was een moment voor een aanpassing en het echte debuut van Eva Delboeuf, de pas 14 jarige dochter van onze trainer. Eva, ook speelster van de Pre Jeugd van Nederland, liet de laatste maanden haar vorderingen zien tijdens de trainingen. Dat gaf vertrouwen. Haar eerste service was een ace en ook haar tweede service kon alleen even aangeraakt worden door de goede libero van onze tegenstander. Ace!

Na haar mooie opslagen serie verdeelde Eva als setter het spel alsof ze dat al jaren deed. Ze speelde zelfs een paar keer het blok weg. Ook ballen door het midden kwamen lekker aan en onze middens ramden de ballen door het blok. Na de wissel met Amy voor weer meer lengte, werd het uiteindelijk heel spannend. Bij een achterstand van 22-16 had menigeen de moed opgegeven. Zo niet de speelsters in het veld. Ze gingen voor elke bal en maakten haast geen fouten meer. Met een vrijuit spelende Frederieke, onze andere youngster, knokten we ons terug en wonnen deze set met 26-24. 

Set 5 was een heel mooi hoog niveau van beide kanten. Wij bereikten als eerste matchpoint, maar uiteindelijk trok Volley Lek en IJssel aan het langste eind. Achteraf bleek dat meerdere heel duidelijk gezien hadden dat het laatste punt van hen een voetfout was. Dat is heel zuur. Toch 2 punten en door een vooruitgeschoven wedstrijd spelen wij over 2 weken weer tegen hen en gaan uiteraard voor revanche. 

Foto Dames 2 Jos Meusen