Lezing Leon Alders en pater Sooi Augustijns

PELT – Enkele weken geleden deed Leon Alders in HAC Weekblad zijn reisverhaal over zijn bezoek aan de Congolese stad Kongolo. Daar werden in 1962 twintig Belgische paters vermoord. Zijn doel was, als familielid van Pater Pellens, de plaats te bezoeken waar zijn neef en de overige paters hebben geleefd. Naast pater Pellens waren hier nog twee Peltse paters bij: Pater Vanduffel en pater Schildermans. Vorige week was hierover een fototentoonstelling in cc Palethe en een bezoek van zes zusters uit Kongolo. Om iedereen de gelegenheid te geven dit boeiende verhaal uit eerste hand te horen en op foto’s te zien heeft Leon Alders samen met pater Sooi Augustijns, zijn gids die jarenlang in Kongolo verbleef, een lezing gegeven in CC Palethe. De aanwezigen konden na afloop een gift doneren die volledig geschonken wordt aan het weeshuis van de zusters van Kongolo. Dit initiatief bracht € 810,00 op. Op vrijdag 20 januari om 14.00 uur zal er een nog een lezing zijn met dezelfde inhoud in Pelle Melle.

Door Ben Ieven