M15 naar Meeuwen, M17 ging naar Kortessem

PELT – Handbal Sporting Pelt stuurde de M15, M17 en M12 op pad voor de wedstrijden tegen respectievelijk Meeuwen, Kortessem en Bocholt.

Zaterdag stond er een druk programma op de handbal-agenda van de M15 en M17.

Om 13.30 uur werd Sporting met de M15 in Meeuwen verwacht. Sporting begon sterk aan de match en kwamen al snel enkele goals op voorsprong. Meeuwen liet zich echter niet doen en vocht terug. Ze naderden regelmatig tot op één goal, maar dan zetten de Peltse dames, o.l.v. trainster Ingrid weer een tandje bij. Ruststand 7-13. De tweede helft ging gelijk op. Aan beide kanten werden nog 8 goals tegen de netten gegooid, waardoor Sporting met een mooi einduitslag van 15-21 de twee punten mee naar huis mochten nemen.

Doordat Sporting iets later met de M17 in Kortessem werden verwacht, was er geen tijd te verliezen. Het strak plan werd vlekkeloos uitgevoerd en een half uur voor aanvang kwam het team aan in Kortessem. Daar stonden enkele leden van M17 ons reeds op de M15 te wachten. Snel wisselen van wedstrijdtenue en voor velen opnieuw het plein op.

De nog frisse M17ers, aangevuld met enkele M15’ers begonnen stevig aan de wedstrijd. Al snel liep Sporting 4 goals uit. Maar net als Meeuwen, liet Kortessem zich ook niet doen. Sporting Pelt bleef gelukkig steeds de sterkere en ze gingen rusten met 7-9 in Pelts voordeel. Ook de tweede helft bleef spannend, maar door het vele balverlies van Kortessem kon Sporting uitlopen met 6 goals. Kortessem vocht in de laatste minuut nog terug en gooide nog 2 ballen tegen het net. Einduitslag 14-18. Ook hier mocht Pelt met de twee punten naar huis. Proficiat dames! Goed gespeeld! Bedankt aan de supporters en hopelijk tot volgende week!

De J12 ging op bezoek bij Achilles Bocholt. Sporting nam een vlotte start in en tegen Bocholt. De spelcombinatie Alexander met pivot Kjell was goed voor meer dan een handvol goals. Een glunderende coach stuurde bij om zo de kansen van alle spelers te leren benutten. Zeker de hoeken leren gebruiken is nog een werkpuntje. Kortom een makkelijke eerste deelzege met als stand 2-11. De tweede match startte met een 1-0 achterstand, dus alle hens aan dek! Het hoogtepunt was de goal van Mathias, waarbij de bal via de binnenkant paal de weg naar het doel vond. De 2-5 werd gemaakt door een mooie tussenkomst van Kjell in de verdediging om het dan vervolgens zelf met een goal af te maken. Hard werken wordt beloond. Aaron dwong de keeper van Bocholt tot een zijval met zijn goal voor een 3-8 tussenstand. Wederom een mooie goal voor Sporting Pelt. Het tweede deel eindigde opnieuw met een zege bij een stand van 2-9. Na een goede prestatie van Senne als keeper, waarbij het stoppen van 2 penalty’s toch zeker het vermelden waard is, mag hij nu mee het spel maken. Edem nam zijn taak over. Bij het derde deel bleef de stand lang op 1-1 hangen. Edem redde twee keer de ploeg van een achterstand waarvan 1 met z´n voet. Mathias zorgde voor de 1-2 voorsprong. Alexander maakt met een penalty de 1-3. Later bleek dit de laatste goal van de wedstrijd te zijn. Het mooie samenspel tussen de volledige ploeg maakte van deze wedstrijd een topper!