Muuzegatse Prinsenparen voor carnaval 2022-2023 zijn bekend

MAARHEEZE – Op 11 november waren Prins Lars, Prinses Simone en de Adjudanten Frank en Teun nog één keer in vol ornaat te bewonderen bij “Ut Get Beginne” in de feesttent van de Buulder Buk. Maar afgelopen zaterdag kwam er, na een noodgedwongen verlenging van twee carnavalsseizoenen, een definitief einde aan. Op het podium van De Smeltkroes verschenen eerst Jeugdprins Jasper en zijn Jeugdadjudanten Fabian en Rein. Daarna werden op spectaculaire wijze Prins Dirk en zijn Adjudant Maarten aan de massaal toegestroomde Muuzevangers gepresenteerd.

Jeugdprinsenpaar: “Non stop, gas d’r op!”
Voor het seizoen 2022-2023 zwaait namens de jongste Muuzevangers Jeugdprins Jasper de scepter. Jasper van Gansewinkel is 11 jaar en zit op BS de Stapsteen. Als zoon van voormalig Prins Enrico en Prinses Joyce is carnaval hem natuurlijk met de paplepel ingegoten, zeker omdat hij ‘feesten’ als één van zijn hobby’s benoemt. Op het podium van De Smeltkroes werd hij geflankeerd door maarliefst twee Jeugdadjudanten: Rein van Oosterhout, óók uit groep 8 van BS de Stapsteen en óók zoon van een voormalig prinsenpaar, en Fabian Richters, klasgenoot van Jasper en Rein, maar woonachtig in Soerendonk. Met zijn drieën gaan ze er een mooi carnavalsjaar van maken met de leus: “Wij houden dit jaar geen pitstop, want wij gaan non stop, gas d’r op!”

‘Lekker uit je plaat’ met Prins Dirk
Prins Dirk Kolijn en zijn Adjudant én broer Maarten Kolijn zijn binnen de carnaval in Maarheeze geen onbekenden. Dirk (24) kennen veel carnavalsvierders als bespeler van de tuba bij de Tierepkes en van de bas bij Muziekvereniging de Poort van Brabant. Daarnaast is hij trouw lid van CV de Deurzetters en trad hij enkele jaren geleden toe tot de Raad. Naast muzikant was hij ook lange tijd keeper van VV Maarheeze 3, maar blessures dwongen hem zijn handschoenen aan de wilgen te hangen. Dirk werkt als leraarondersteuner op de bovenbouw van de Widdonckschool voor VSO in Weert en volgt ook een opleiding tot docent D&P. Adjudant én Dirk’s oudere broer Maarten Kolijn was al eens Jeugdadjudant, dus heeft als eens ‘geproefd’ aan het adjudantschap. Ook hij is heel muzikaal, speelt trombone bij zowel de Tierepkes als de Poort van Brabant, en is te zien op de velden van VV Maarheeze én HC Cranendonck. Maarten werkt als fysiotherapeut bij Fysiotherapie Van de Ven-Verest. Dat de appels niet ver van de boom vallen bewijst het feit dat Dirk en Maarten de zoons zijn van Geoffrey en Germien Kolijn; Geoffrey was Adjudant in 2003 én is voorzitter van de Poort van Brabant. De laatste zin van hun proclamatie luidt: “Het wordt een feest van ongekend formaat, dus lekker uit je plaat!”

Aan de slag: Muuzegewiéek!
De dag erna moesten de hoogheden direct aan de bak. Tijdens “Neffe de Muus” werd het standbeeld van De Muus voorzien van de prinselijke onderscheidingen en werd de carnavalsvlag gehesen. Hierna was er voor iedereen gelegenheid om bij residentie Ons Lieske, onder het genot van een drankje, nader kennis te maken met de Prinsen en Adjudanten. Ook reikten zij de eerste onderscheidingen uit aan o.a. raads- en commissieleden. Over een kleine twee weken zullen ze getuige zijn van de diverse optredens tijdens het Muuzegewiéek Liedjesfestival in Muziekhuis Maarheeze. Op vrijdagavond 25 november gaan ze meebeslissen over dé carnavals-hit voor het komende carnaval. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken hoe ze het er van af brengen én om de inzendingen zelf te komen beluisteren. De avond vindt plaats in Muziekhuis Maarheeze, is gratis toegankelijk en start om 20.00 uur.