Opening Seizoen en 38e Prinsenpronkzitting

HAMONT-ACHEL – Op vrijdag de 11e van de 11e om 11u11 hebben De Teutepeuters onder een stralende zon het nieuwe carnavalsseizoen ’22-’23 afgetrapt. Bij het Teutenbeeldje bij het Stadhuis sprak secretaris en woordvoerder Stijn Bernaerts de vele aanwezigen toe en opende officieel het nieuwe carnavalsseizoen. Daarna ging het richting de Posthoorn, waar voor de aanwezigen nog een receptie werd aangeboden, om daarna het feestgedruis verder te kunnen inzetten.

Het werd uiteindelijk een gezellige frühshophappening die omstreeks 20 uur werd afgesloten, de toon was gezet voor wat een geweldig openingsweekend zou worden, want op zaterdag stond de 38e Prinsenpronkzitting op het programma met onder meer de aanstelling van de 58e Stadsprins van Hamont, dit evenement ging eveneens door in carnavalstempel de Posthoorn. 

In het begin van de avond werd aan het talrijk opgekomen publiek de 2 nieuwe dansmariekes voorgesteld; Dieuwke Vangerven en Eva Joosten zullen onder de vleugels van Jolien Verbeek bij elke uitstap de Prins begeleiden.

De “Orde Lachend Limburg” werd uitgereikt aan Marion Van Zon, zaakvoerster van familie- en horecabedrijf Van Zon.

De zitting zelf werd vervolgd met een showdans van de Teutedames gevolgd door een buut van Hans Verbaarschot en kreeg een vervolg met een stand-up van plaatselijk artiest E(u)rwin Damen.  

Stonden ook op het programma, De Teutenparty’s met het liedje voor de inzending van carnavalissima te Hasselt, amusementsgroep Tadaa, zanger Juulke, de Party Kryner en de gardedans van de Limaro’s uit Kaulille.

Er werd afscheid genomen van Prins Kris I die door Covid toestanden na ruim 2,5 jaar eindelijk zijn scepter mocht inleveren.

Het was al kort na middernacht dat de nieuwe Stadsprins bekend kon gemaakt worden.

Onder begeleiding van de Prinsenraad en met de deskundige hulp van Opperteut Theo Schuurmans werd Prins Christophe I aan het aanwezige publiek voorgesteld. 

Christophe Dilissen is zijn volledige naam, hij is getrouwd met Lizzy Wuyts, samen hebben ze twee kinderen, Julie en Thibeau.

Tevens staat hij als skimonitor wel eens graag op de skilatten, maar waarschijnlijk zal hij daar komende winter wat minder tijd voor gaan hebben.  In het dagelijkse leven is Prins Christophe I van beroep zelfstandig dakwerker, en zal hij het komende seizoen regeren, commanderen, proclameren en decoreren in de “Orde van de da-akwérreker”.  

De Teutepeuters wensen het komende carnavalsseizoen Prins Christophe I veel plezier en carnavalsvreugde toe en dat hij regelmatig de polonaises op gang mag trekken, alles onder het motto: “Wèllie zette Hamet op zie-ene kop!”

Prinsenfoto van dorstlustige hoogheid Prins Christophe I